Damir Vujnovac: Namibija

Predavanje 18.04.2024. | četvrtak Knjižnica Ivana Gorana Kovačića Početak događanja: četvrtak, 18. travnja 2024. u 18:00 sati Odjel za odrasle
U okviru ciklusa Putopisna slagalica, naš rado viđen gost, putopisac i fotograf Damir Vujnovac svojim nas putopisnim predavanjem ovog puta vodi u Namibiju.

Na obali Atlantika, u južnoj Africi, smjestila se Republika Namibija. Samo ime ove zemlje proizlazi iz imena pustinje Namib koja obuhvaća veći dio njezina teritorija. Iako je, upravo zbog činjenice da je velik dio zemlje prekriven pijeskom, Namibija jedna od najnenaseljenijih zemalja u svijetu, ujedno je i dom najvećoj slobodnoj populaciji najbržih velikih mačaka na svijetu - geparda. Jedan je od službenih jezika ove zemlje engleski, ali većina će ljudi radije govoriti njemački, upravo zbog činjenice što su Namibiju tijekom 19. stoljeća naseljavali germanski kolonizatori. Ne samo da je Namibijcima drag njemački jezik, već i bečke šnicle i štrudle.

Je li Damir pronašao prijevod Kušanova romana za djecu Uzbuna na zelenom vrhu, drže li se Namibijci originalne njemačke recepture za štrudlu i kojoj se poznatoj Namibijki obradovao saznat ćete na predavanju u našoj knjižnici.

Termin događanja: četvrtak, 18. travnja 2024. u 18:00 sati

O autoru:

Damir Vujnovac, putopisac, bloger i fotograf, može se pohvaliti brojnim zaokruženim odredištima na geografskoj karti. Damir putuje često, poslovno, ali i za dušu, putuje različitim prijevoznim sredstvima, putuje metropolama i pustinjama, upoznaje različite ljude, kulture i tradicije te s radošću prenosi svoje avanture kroz putopisna predavanja. Kad ne putuje, piše.

Nakon velikog broja objavljenih putopisnih reportaža, potpisuje i putopisne slikovnice Djeca Sahare (2017.), Djeca Kurdistana (2020.) i Djeca Jordana (2023.) u izdanju Kreativne mreže.