Do kraja svijeta putem Camino de Santiaga

Predavanje 13.03.2019. | srijeda Knjižnica Ivana Gorana Kovačića Početak događanja: srijeda, 13. ožujka 2019., u 18 sati Odjel za odrasle
U okviru ciklusa Putopisna slagalica održat će se putopisno predavanje pod nazivom Do kraja svijeta putem Camino de Santiaga.

Put Svetog Jakova (Camino de Santiago Francés ili samo Camino Francés ) ruta je duga oko 800 km, koju prelaze hodočasnici iz pravca Francuske na putu koji vodi u Santiago de Compostelu, grad u kojem se nalaze moći svetog apostola Jakova. Klasični Camino Francés počinje na Pirinejima u francuskom gradu Saint Jean Pied de Port udaljenom oko 769 km od Santiaga. Svi ti manji putevi ujedinjuju se u mjestu Puente la Reina. Tijekom puta prolazi se najviše životopisnim pejzažima i nekoliko većih gradova ukomponiranih u rutu.

Goranka Perc, dopredsjednica udruge Nismo same:
“Želim prošetati tih 800 kilometara za sve žene koje su se jednom u životu našle oči u oči s rakom dojke. Ili bilo kojim drugim rakom. Odlučila sam da ću imati snage, i da ću naučiti smoći snage ako mi je putem ponestane. I da ću moći tu snagu po povratku podijeliti svim ženama.”
“Postoji još jedno mjesto ( ... ) zove se Finisterre, u prijevodu ‘kraj zemlje’. Pogledajte na karti gdje je to i znat ćete zašto želim propješačiti do tamo. Prije otkrića Amerike to se mjesto smatralo krajem poznatog svijeta. ( ... )"

O svemu tome i mnogo više možete čuti na predavanju koje će održati u Knjižnici Ivana Gorana Kovačića 13. ožujka 2019. u 18 sati.

Do kraja svijeta putem Camino de Santiaga

3 new photos · Album by Knjižnica Ivana Gorana Kovačića, KGZ