"Eksperiment misli" Ivane Pipal

Izložba 17.01.2022. - 15.02.2022. Knjižnica Božidara Adžije Ivana Pipal
Autorica vizualno predstavlja svoj rad kroz psihološku i terapeutsku praksu rezultat čega je serija crteža koja na vizualan i jednostavan način predstavlja ljudske osjećaje, stanja i odnose.
 
Tematska cjelina "Eksperiment misli" kroz izložbu ima svrhu izazivanja reakcije u gledatelju, koji na crteže projiciraju vlastite emocije i interpretacije, čime se otvara i prostor za primjenu u psihoterapijskom radu.  Ivana Pipal magistrirala je Animirani film i nove medije na Akademiji likovnih umjetnosti u Zagrebu. Najčešće se izražava kroz medij crteža, umjetničke knjige, animacije, ilustracije, dizajna, filma i videa. Nagrađena je poticajem Grada Zagreba za najbolja ostvarenja književnog stvaralaštva u 2013. godini za svoju prvu objavljenu knjigu ‘’Priča o teti Mandi’’. U 2018. godini objavila je ilustriranu knjigu za djecu Žuti i Plavi grad na 6 jezika, nakon što je 2017. sudjelovala na izložbi ilustracija na Sajmu dječje knjige u Bologni. Dobiva Posebno priznanje Biennala ilustracija u Zagrebu, a nagradu MSU Salona Mladih dobiva 2020. godine. Redovito izlaže svoje radove kroz samostalne i grupne izložbe.
 
Režirala je i animirala nekoliko kratkih filmova i videa, a u 2020. godini predstavila je hibridni animirani film “Mikrokazeta” nastao u suradnji s Igorom Bezinovićem i Bonobo studijem.
Izložbu prate prigodne publikacije uz temu, kao i power point prezentacija.