Grad u Gradskoj: Kvaternikov trg i njegova zona

Tribina 05.10.2023. | četvrtak Gradska knjižnica Početak događanja: 19:00 Galerija Kupola, 3. kat
Gosti su Zoran Hebar i Marijo Spajić.
Urednik i voditelj je Saša Šimpraga.
 
Za razliku od prolaznosti i protočnosti ulica, trgovi su mjesta zaustavljanja i trajanja, zapisao je Radovan Ivančević. Zaustaviti se na Kvaternikovom trgu za svakoga od nas znači nešto drugo, no trg je malo kome ugodan. Manje o forenzici, a više o budućnosti i mogućnostima jednog od najvažnijih gradskih trgova, o tome kakav bi Kvatrić i njegova zona (lako) mogli biti, govorit će urbanist Zoran Hebar i krajobrazni arhitekt Marijo Spajić, predsjednik Udruženja krajobraznih arhitekata Hrvatske.   

Grad u Gradskoj ciklus je tribina o gradu Zagrebu u organizaciji Udruge za nezavisnu medijsku kulturu, izdavača portala H-Alter, i Knjižnica grada Zagreba, Gradske knjižnice, u kojoj će se tribine održavati jednom mjesečno od listopada 2023. do ožujka 2024. godine. (S. Š.)

Fokus serije su urbanističke, arhitektonske, krajobrazne, okolišne, kulturne i druge teme grada Zagreba, s posebnim naglaskom na budućnost pojedinih javnih prostora, urbanističkih cjelina i sklopova. Pritom, naglasak je na javnim prostorima čija je transformacija nužna, poželjna ili planirana. Seriju prate tematski tekstovi na portalu H-Alter i ilustracije na temu grada.  

Program Grad u Gradskoj podržan je od Grada Zagreba putem javnog poziva Kultura i umjetnost u zajednici.