Hrvatski kandidati za Časnu listu IBBY-ja 2022.

Ostalo 15.06.2021. - 30.06.2021. Gradska knjižnica
Na sastanku Nacionalnog odbora za dječju knjigu održanog 10. lipnja 2021. godine, odlučeno je da su hrvatski kandidati za Časnu listu IBBY-ja 2022. sljedeći autori:  

- u kategoriji pisca: Krunoslav Mikulan s knjigom Zmaj ispod Staroga grada u izdanju Naklade Ljevak, Zagreb, 2019.

- u kategoriji ilustratora: Vanda Čižmek  s knjigom Uhvati mi plavog medu Silvije Šesto u izdanju Ibis grafika, Zagreb, 2018.

- u kategoriji prevoditelja: Mirjana Bračko s knjigom Drhturavi vitez u izdanju Ibis grafika, Zagreb, 2020.

Iskrene čestitke autorima i njihovim izdavačima!

Časna lista IBBY-ja dvogodišnji je izbor suvremene produkcije knjiga najboljih pisaca, ilustratora i prevoditelja 80 zemalja članica IBBY-ja (Međunarodnog odbora za dječju knjigu), to je katalog koji se izlaže na međunarodnim sajmovima, kongresima i izložbama te služi kao preporuka za čitanje, prevođenje i objavljivanje diljem svijeta. 
Hrvatska sekcija IBBY-ja – Hrvatski centar za dječju knjigu pri Knjižnicama grada Zagreba redovito nominira hrvatske autore za Časnu listu IBBY-ja.
Diplomu Časne liste primaju autori i izdavači, pa je to priznanje ne samo autorima za iznimno postignuće na području dječje knjige već i njihovim izdavačima. Diplome će se uručiti na Kongresu IBBY-ja 2022. godine u Putrajayi u Maleziji.