Imam pravo na najdražu priču - izložba dječjih likovnih radova

Izložba 17.11.2022. - 01.12.2022. Gradska knjižnica Odjel za djecu i mladež
Izloženi su likovni radovi djece i odgajatelja Dječjeg vrtića „Budućnost“ na temu najdražih priča i slikovnica povodom Međunarodnog dana djeteta (20. studenoga).
Radovi su nastali tijekom pandemijskog razdoblja u okviru projekta Vrtić u knjižnici – Knjižnica u vrtiću kada su knjižničari odabirali kvalitetne slikovnice domaćih i stranih autora za polaznike vrtića. Pedagoginja Renata Karaman nosila je odabrane knjige u vrtić, zajedno s prigodnim pismom u kojem su se knjižničarke Odjela za djecu i mladež obraćale djeci i  poticale ih na čitanje. Odgajateljice su u vrtiću djeci čitale slikovnice, a mališani su nakon čitanja izrađivali likovne radove u različitim tehnikama. Dječji radovi i njihova pisma knjižnici (koje su zabilježile odgojiteljice), izloženi su na izložbi.
U izradi slikovnica, priča, poster plakata,  lutaka sudjelovala su djeca odgojnih skupina: Ružice, Kapljice, Cvjetići, Ribice i Suncokreti sa svojim odgajateljima: Zorkom Maras, Ljiljanom Jovanić Drljača, Mirjanom Prpić, Snježanom Lozančić, Tanjom Dobrnjac, Anitom Šipek  te pedagoginjom Renatom Karaman.