Jasmina Kosanović: Vrijeme sanjarenja

Izložba 04.05.2023. - 30.06.2023. Gradska knjižnica Galerija Kupola, 3. kat
Program predstavljanja hrvatskih ilustratora
 
Jasmina Kosanović vizualna je umjetnica koja se najčešće izražava u mediju ilustracije i tekstilu (male skulpture i prostorne instalacije od tekstila). Diplomirala je na Tekstilno-tehnološkom fakultetu u Zagrebu, smjer dizajn odjeće. 
Svoje ilustracije primjenjuje u knjigama (slikovnicama), katalozima i popratnim promotivnim materijalima umjetničkih organizacija. Isprva najpoznatija po projektu Jasmina i lutkice gdje u posebno uređenom prostoru kreira scenografije i lutkarske svjetove. Njezine lutke i scenografije najviše dolaze do izražaja u jedinstvenom prostoru izloga koji iznova kreira za svako godišnje doba i posebne prigode. 
Njezine tekstilne i lutkarske prostorne instalacije izlagane su u Galeriji SC, Galeriji Vladimir Filakovac, Muzeju za umjetnost i obrt, Galeriji Matice Hrvatske, Etnografskom muzeju i Galeriji Kranjčar u Zagrebu te Muzeju grada Trogira. 
 
Za udrugu Domino osmislila je i realizirala četiri izloga koji su pratili četiri godišnja doba i tematizirali aktualne teme i probleme: Domina, Happy New Year, Mornari i Jednorog. Radovi su nakon  izloga izloženi u Tiflološkom muzeju u Zagrebu.
Potpisuje kostimografiju za predstavu Oh, kako je lijepa Panama! u režiji Ines Mraciuš Kruljac u Dječjem kazalištu Dubrava, kostimografiju i scenografiju za predstavu Ljubiti, samo ljubiti u režiji  Renate Carole Gatice u Teatru Poco Loco, ilustraciju predstave Priča mi se priča: Ivica i Marica u režiji Renate Carole Gatice u Teatru Poco Loco.  
Kontinuirano surađuje s tvrtkama, institucijama, umjetničkim organizacijama i pojedincima u realizaciji projekata gdje je njezino veliko iskustvo rada u tekstilu i ilustraciji nužno za realizaciju  projekata, a ona svojim stilom i izričajem vizualno obogaćuje svaki projekt i krajnji proizvod.