"Kad izgubim sebe"

Predstavljanje knjige 24.11.2023. | petak Gradska knjižnica Početak događanja: 17.30 sati Galerija Kupola, 3. kat

U svojoj dugogodišnjoj psihoterapijskoj karijeri autorica knjige dr. sc. Vahida Djedović uočila je da većina njenih klijenata ima problem sa samopoštovanjem i samopouzdanjem. Radeći s njima na ovim važnim pitanjima, shvatila je su ovo vještine koje otvaraju mnoga vrata - kao što su vrata sreće, uspjeha, zdravlja i prosperiteta na svakom životnom polju, a zatvaraju vrata anksioznosti, depresiji, zavisti, mržnji, ljutnji i drugim neugodnim emocijama. Odnosno, ove neugodne emocije procesuiraju se i otpuste, oslobađajući čovjeka za daljnje napredovanje.

Samopoštovanje i samopouzdanje spadaju u spoznajne emocionalne vrijednosti, što znači da se mogu naučiti. To su vještine. Stoga je autorica osmislila i pokrenula radionice na kojima je radila isključivo na samopoštovanju i samopouzdanju, a provodi ih još uvijek. Knjiga je koncipirana i napisana upravo na temelju tih radionica jer, radeći na ovakav način, moglo se jasno uvidjeti što je to što ljudima nedostaje, a o čemu se ne zna gotovo ništa ili je znanje o tome vrlo ograničeno.

Knjiga „Kad izgubim sebe“ drugačija je od drugih knjiga samopomoći jer to nije knjiga koja se čita. Ovo je knjiga koja zahtijeva rad, rad na sebi, jer su u današnje doba ljudi nesigurni, neprihvaćeni i usamljeni te se, bježeći od takvog života, počinju udaljavati od sebe samih. Ovo je knjiga koja pomaže ljudima da se vrate sebi.
 
  


Biografija:

Dr.sc. Vahida Djedović doktorirala je na emocijama, psihoterapeutkinja je s dvadesettrogodišnjim kliničkim iskustvom i "doktorica za ljubav", s obzirom na to da je usko specijalizirana za partnersko-ljubavne i bračne odnose. Autorica je knjiga iz popularne psihologije Obući košulju sretnog čovjeka, Terapeut ljubavi, Kako provoditi ljubav te najnovije Kad izgubim sebe. Prakticira individualnu i grupnu psihoterapiju, terapiju parova, shema terapiju i biblioterapiju (Psihoterapija Tuzla - Savjetovalište VD).

Česta je gošća mnogih televizijskih kuća širom regije, vodi međunarodni program Ženski razgovori i Muški razgovori te piše i kolumne na portalu razgovaraj.ba. Regionalni je predavač na mnogobrojnim seminarima, a predstavlja se na brojnim međunarodnim kongresima i simpozijima te, shodno navedenome, ima desetke objavljenih znanstvenih i stručnih radova u domaćim i stranim časopisima.

Završila je studij književnosti u Tuzli, magistrirala na temu književnosti i psihoterapije, odnosno biblioterapije, što se pokazalo korisnim istraživanjem u radu s depresivnim klijentima i djecom sa psihosomatskim smetnjama. Doktorirala je na odnosu kreativnosti i emocionalne inteligencije, a u istraživanje je, uz emotivne komponente, uvrstila sreću, nadu, optimizam, samopoštovanje i samopouzdanje. Završila je analitičku psihoterapiju na Institutu za grupnu analizu u Zagrebu, a rad na klinici za psihijatriju omogućio joj je odlično poznavanje psihopatologije. Obrazovanje je stekla na Institutu za psihoanalizu Klinike za psihološku medicinu Medicinskog fakulteta u Zagrebu. 

Dobitnica je nekoliko priznanja za popularizaciju psihoterapije.

Živi i radi u Tuzli i Beogradu.

Ulaz na predstavljanje knjige je slobodan.