Kadar za čitanje

Izložba 02.09.2013. - 23.09.2013. Gradska knjižnica Galerija Kupola, 3. kat
Skupna izložba fotografija članova Fotokluba Zagreb nastala kao rezultat fotografskog natječaja na temu čitanja, kojeg je organizirao Fotoklub Zagreb u okviru nacionalne manifestacije Noć knjige 2013.

Na natječaj je prispjelo 108 fotografija od kojih je odabrano 25 fotografija koje na najbolji način predstavljaju ideju čitanja. Osim modernih digitalnih fotografija izložene su i fotografije izrađene na crno-bijelom filmu, nastale u vremenskom razdoblju od 1960-e godine naovamo. Motivi su također raznovrsni, pa se na fotografijama čita posvuda: u domu, na ulici, u parku, u kafiću, u knjižnici, na obali, na livadi, u atriju, u čekaonici, u prijevoznim sredstvima…
Fotografije predstavljene na izložbi reprezentativne su tehnički i umjetnički, uzme li se u obzir činjenica da je Fotoklub Zagreb udruga koja okuplja ponajbolje hrvatske fotografe s tradicijom dugom više od 120 godina. Klub je osnovan 1892. godine kao treći u Europi i šesti u svijetu, a danas je treći najstariji foto-klub u svijetu. Nakon prvog izlaganja u okviru svečanog otvorenja Noći knjige 2013. u Nacionalnoj i sveučilišnoj knjižnici u Zagrebu, izložba je postavljena u mnogim gradovima i mjestima diljem Hrvatske.

O izložbi više:
http://nocknjige.hr/galerija-fotografija-fk-zagreb/