Kako izgleda sreća?

Izložba 16.05.2024. - 31.05.2024. Gradska knjižnica Odjel za djecu i mladež
Izložba Kako izgleda sreća? predstavlja radove učenika Centra za autizam koji su svojim likovnim ostvarenjima odgovorili na jedno od najkompleksnijih, a ipak tako jednostavnih pitanja - što je sreća?
Za nas, sreća je mnogo više od osmijeha ili trenutka radosti. Ona je poput paleta boja koje se stapaju u predivnu simfoniju života. Učenici CZA su nam kroz svoje radove otvorili vrata u svoj svijet sreće, pokazujući nam što ih čini sretnima, koristeći simboliku boja i asocijativnost motiva.
Njihovi odgovori su šaroliki kao što su i sami životi koje žive. Sreća je nogomet s mamom, prijatelji koji nas razumiju, šarene životinje koje nas vesele, škola u kojoj učimo i rastemo, sladoled koji topli dani čini još slađim, ljeto koje donosi slobodu i igru, omiljene igračke koje su vjerni prijatelji, i crtići koji nas uveseljavaju kad nam treba osmijeh.
Ova izložba nije samo galerija slika; ona je prozor u srce i dušu učenika CZA. Njihovi radovi su poziv na razumijevanje, empatiju i divljenje. Neka nam njihova umjetnost posluži kao podsjetnik da sreća može biti pronađena u najmanjim trenucima i najjednostavnijim stvarima.
Pridružite nam se na ovoj izložbi i dopustite da nas učenici CZA poduče jednom od najvažnijih lekcija života - da je sreća svuda oko nas, samo trebamo znati kako je prepoznati.
A kako izgleda Tvoja sreća?