Kalendari kao galerije fotografija

Izložba 05.12.2023. - 05.01.2024. Gradska knjižnica Početak događanja: otvorenje izložbe bit će u utorak, 5. prosinca 2023. u 12 sati Aula Gradske knjižnice
Nada Bezić
Kalendari s fotografijama Nade Bezić autorski su rad koji služi kao božićni poklon za mali krug prijatelja, ali i prilika za objavljivanje njezine fotografske poetike. Neki od njih pričaju intimnu priču autorice, drugi šire vedrinu, a neki i podučavaju. Zlatno doba zidnih kalendara je prošlo, pa je ova izložba i podsjetnik da je kalendar na zidu bio redovito prisutan u našoj svakodnevici, u domovima i uredima.
 
Dr. sc. Nada Bezić, muzikologinja i knjižničarka, voditeljica je knjižnice Hrvatskoga glazbenog zavoda, gdje radi od 1988. godine. Napisala je četiri muzikološke knjige i niz znanstvenih članaka te predaje na Muzičkoj akademiji u Zagrebu. Specijalistica je za glazbenu povijest Zagreba i autorica knjige „Glazbene šetnje Zagrebom“. Fotografijom se bavi od rane mladosti. Imala je četiri samostalne izložbe fotografija, a izlagala je i na izložbama Fotokluba Zagreb. Kalendare radi već dvadesetak godina - isprva za prijatelje u malom formatu (fotografije nalijepljene na njemački predložak), a od 2011. tematske zidne kalendare (grafički slog i tisak: Alan Mance, Atelier NORDdesign). 
Kontakt: nabezic@gmail.com 

Otvorenje izložbe bit će u utorak, 5. prosinca 2023. u 12 sati u auli Gradske knjižnice.
 
U otvorenju sudjeluju Marija Tonković, povjesničarka umjetnosti, i trio flauta učenica 6. razreda osnovne škole Glazbenog  učilišta „Elly Bašić“ - Ilona Marija Loher, Iva Pandurić, Nuša Radojković (nastavnica: Danijela Klarić Mimica, prof. mentor, program: Quantz, Beeftink).