Mladen Vilfan: Uzlet crvenog pavijana

Predstavljanje knjige 26.01.2023. | četvrtak Gradska knjižnica Početak događanja: 18:00 Galerija Kupola, 3. kat Mladen Vilfan
Nakon distopijskog romana “Galop Lucifera”, nagrađivani autor Mladen Vilfan vraća se s novim, ovaj puta kriminalističkim romanom. Kada je u Zagrebu, u hotelu Esplanade, u vrijeme održavanja kongresa Interpola, ubijen nadbiskup Bartolinni, ravnatelj Vatikanaskog tajnog arhiva, njegovom potpredsjedniku Marku Petersu jasno je da su suočeni s ozbiljnom zavjerom kojoj su korijeni negdje duboko u svjetskoj visokoj politici. Ovaj, u hrvatskoj literaturi rijedak politički kriminalistički roman, velika je i važna priča o “dubokoj državi” i tajnim organizacijama koje stoje iza kontrole vlasti u mnogim državama svijeta, naročito velikim. Može li se sve kupiti novcem ili je njegova moć u rukama malobrojnih. Ovaj roman ne nudi konačne odgovore, ali otvara pitanja i sumnje. Roman je to visoke napetosti u kojem ništa nije sigurno niti onakvo kakvim se čini ili kakvim nas je povijest učila. (preneseno s portala Hoću knjigu)

Intrigantan politički triler nagrađivanog hrvatskog autora predstavit će moderatorica Iva Mirčić, urednica Sanja Vučković i autor Mladen Vilfan.