Noć knjige u Knjižnici Gajnice

Ostalo 23.04.2024. | utorak Knjižnica Gajnice

Ovogodišnja tema Noći knjige je „Kad je prizma kataklizma: knjige za izazovna vremena“, a Knjižnica Gajnice je pripremila raznolik program namijenjen djeci i mladima te našim odraslim članovima.

Započinjemo gostovanjem u Dječjem vrtiću Vrbik programom Slikovnice šetalice : Svemirci gaćoljupci u 9:30. Zatim se selimo u Gajnice gdje ćemo, u našem prostoru za aktivnosti djece i mladih „G2“  u 12:30 sati održati književni susret s autorima fantastičnog romana Narančasti otok, umjetnicom i likovnom terapeutkinjom Margaretom Vidmar i glazbenikom Darkom Matićem.


Nešto kasnije, u 13 sati, također i u sklopu Festivala znanosti, u goste nam dolazi mladi znanstvenik Josip Novak koji će na primjeru sadržaja knjiga o Sherlocku Holmesu približiti tinejdžerima matematičke teorije.


Od 18:30 sati selimo se na odjel za odrasle gdje nam započinje naš ovomjesečni susret Čitateljskog kluba GRČ na kojem ćemo razgovarati o romanu Terryja Prachetta i Neila Gaimana Dobri predznaci, a u goste nam dolaze prevoditelji Marko Fančović i Ana Marija Abramović.


Nakon kataklizmičkog romana, u 20 sati, s Emicom Calogjera Rogić, dugogodišnjom urednicom i lektoricom te certificiranom voditeljicom radionica bibliopoetske terapije pri Međunarodnoj federaciji za biblio i poetsku terapiju, razgovarat ćemo o biblioterapiji.
 
Osim susreta, u našoj knjižnici možete pogledati tematsku izložbu knjiga i slikovnica o kraju svijeta s dječjeg i omladinskog odjela, a na našoj Facebook stranici, knjižničarke će vam preporučiti "izazovne" knjige, tj. knjige koje su ih dovele "do ruba".
 
Sve naše programe pronađite na internetskim stranicama Noći knjige.
 
Vidimo se u knjižnici!