Predstavljanje publikacije Zlatan Vehabović: Atlas manjeg svijeta / An Atlas of the Lesser World

Predstavljanje knjige 12.12.2022. | ponedjeljak Gradska knjižnica Početak događanja: 17 sati Galerija Kupola, 3. kat
Prije pandemije i zagrebačkog potresa, još 2019. godine, Muzej za umjetnost i obrt i Zlatan Vehabović dogovorili su izložbu slikarovog novog ciklusa, čija je polazišna točka bogati fundus Muzeja za umjetnost i obrt.

Međutim, za zagrebačku publiku realizacija ove izložbe odgođena je zbog velikih oštećenja zgrade Muzeja nakon potresa, zbog kojih je zatvoren za javnost, a njegov fundus evakuiran i do daljnjega nedostupan javnosti.

Stoga je ova reprezentativna dvojezična hrvatsko-engleska publikacija, početno zamišljena da prati zagrebačku izložbu, značajan doprinos predstavljanju umjetnikovog novog ciklusa kroz nadahnute tekstove Miroslava Gašparovića i Sandre Križić Roban, odnosno razgovor u atelijeru Marcela Bačića i Zlatana Vehabovića, uz fotografije Damira Žižića te dizajn Rafaele Dražić.

Novi ciklus Zlatana Vehabovića može se pogledati na www.atlas-manjeg-svijeta.muo.hr te kroz zanimljive video dodatke, snimljene u njegovom atelijeru i oštećenoj zgradi Muzeja za umjetnost i obrt, saznati kako živi i radi jedan od najznačajnijih suvremenih hrvatskih slikara mlađe generacije, ujedno i profesor na zagrebačkoj Akademiji likovnih umjetnosti.

Ulaz je slobodan.