Predstavljanje slikovnice "Dan kad je sunce bilo sjajnije"

Predstavljanje knjige 30.11.2022. | srijeda Gradska knjižnica Početak događanja: 18 sati Odjel za djecu i mladež, Multimedijalna dvorana, Starčevićev trg 4
Povodom mjeseca posvojenja Udruga „Na drugi način“ i Gradska knjižnica u Zagrebu organiziraju predstavljanje slikovnice o posvojenju za male i velike Dan kad je sunce bilo sjajnije.
Ova interaktivna i personalizirana slikovnica namijenjena je posvojenoj djeci predškolske dobi i njihovim roditeljima, a zamišljena je tako da se njen sadržaj uvijek može nadopunjavati i kreirati zajedno s djetetom. Autorice, socijalna radnica i psihologinja, napisale su kratak vodič za razgovor o posvojenju s malim djetetom namijenjen posvojiteljima, stručnjacima koji se u svom radu susreću s posvojiteljskim obiteljima te svima koje zanima ova tema.
Slikovnica je objavljena u izdanju Udruge „Na drugi način“, uz financijsku potporu Ministarstva rada, mirovinskoga osiguranja, obitelji i socijalne politike.
 
O slikovnici, koju je oslikala mlada umjetnica Uma Huseinović, uz autorice Vlastu Grgec-Petroci i Mirjanu Marčetić-Kapetanović, govorit će i recenzentica prof. dr. sc. Vladimira Velički te urednica Sunčica Vidulić-Vulelija.
 
U umjetničkom programu sudjeluju glumica Jelena Makovičić i dječji zbor Kikići i Genijalci.
 
Predstavljanje slikovnice vodit će Ivana Šafran Tunjić.
 
Događaj je namijenjen djeci predškolske dobi i njihovim roditeljima/posvojiteljima, bakama, djedovima, budućim posvojiteljima, odgajateljima, učiteljima, socijalnim radnicima, psiholozima i svima ostalima zainteresiranima.