Predstavljanje zbirke poezije Nikoline Glištra

Kulturni četvrtak 19.10.2017. | četvrtak Knjižnica Sesvete Početak događanja: 18:00 Čitaonica
Kulturni četvrtak u Sesvetama obilježava Mjesec hrvatske knjige 2017. uz predstavljanje zbirke poezije autorice Nikoline Glištra s naslovom "Imam mjesto - zove se nebo" (Naklada Đuretić). Zbirku će predstaviti Darija Žilić, Ivan Babić i autorica, a stihove će čitati glumac Zvonko Zečević. Predstavljanje će se održati u čitaonici Knjižnice Sesvete s početkom u 18 sati u četvrtak, 19. listopada.

Nikolina Glištra je rođena u Stuttgartu 1976. Studirala je na Filozofskom fakultetu Družbe Isusove, smjer filozofija i religiijska kultura. Ovo joj je prva objavljena zbirka poezije. Trenutno u Knjižnici Sesvete u sklopu čitateljskog kluba Čitafora vodi poetsku radionicu Ni dana bez stiha.

"Nikolina je u stalnom procesu traženja svojega mjesta, svoje prapostojbine, zavičaja, identiteta. I premda nam se samim naslovom i početnim ciklusom nadaje jednostavno rješenje kako se radi o Nebu, ne treba brzati sa zaključkom, već krenuti s njom u potragu kroz mnoge poetske mjene, oblike, načine, stanja, figure i slike koje čuvaju, kriju, nose to očekujuće pribježište, to mjesto s velikim N." (IB - iz pogovora)