Proglašenje najčitatelja KGZ-a za 2022. godinu

Ostalo 11.05.2023. - 12.05.2023. Gradska knjižnica Odjel za djecu i mladež
Knjižnice grada Zagreba proglasit će pobjednika izbora “Najčitatelja godine Knjižnica grada Zagreba” na konferenciji za medije koja će se održati u četvrtak, 11. svibnja 2023. u 11 sati na Odjelu za djecu i mladež Gradske knjižnice, Starčević trg 4,
 
Riječ je o projektu kojeg Knjižnice grada Zagreba provode već dvadeset i dvije godine zaredom, s ciljem poticanja zanimanja za knjigu i čitanje kod djece starije osnovnoškolske dobi, od 12 do 14 godina. Na konferenciji za novinare Najčitatelju bit će uručena članska iskaznica za besplatno korištenja usluga u svim Knjižnicama grada Zagreba do 18. godine života te ostale nagrade koje su osigurali partneri u projektu: Mozaik knjiga, Profil Knjiga, Školska knjiga, Ibis grafika, Muzejski dokumentacijski centar, Microline d.o.o. i Gradsko kazalište Žar ptica.
 
Na konferenciji za medije sudjelovat će:
ravnateljica Knjižnica grada Zagreba Višnja Cej,
Najčitatelj za 2023. godinu u pratnji svojih roditelja,
te koordinatorica projekta Natalija Dragoja.
 
U petak, 12. svibnja u  17 sati na Odjelu za djecu i mladež Gradske knjižnice, Starčevićev trg 4, za sve finaliste – najčitatelje bit će priređena završna svečanost uz mlade glazbenike škole El Musicante i dodjela nagrada koje su osigurali partneri u projektu.