Putopisna slagalica: Aldo Franičević, Island – zemlja leda i vatre

Predavanje 16.11.2022. | srijeda Knjižnica Ivana Gorana Kovačića Početak događanja: srijeda, 16. studenog 2022. u 18:00 sati Odjel za odrasle
U okviru ciklusa Putopisna slagalica novinar Aldo Franičević održat će putopisno predavanje o zemlji leda i vatre – Islandu.

Termin događanja: srijeda, 16. studenog 2022. u 18:00 sati

O AUTORU:

Aldo Franičević, diplomirani novinar i magistar političkih znanosti, autor zbirke putopisa Bosonog po svitu, kad ne putuje radi kao novinar i urednik rubrike Sport na news portalu DANAS.hr.
Od svojih ranih dvadesetih obišao je više od 30 država na pet kontinenata. Zavidnu lepezu krajobraza, arhitekture, kultura, običaja i životnih priča s kojima se susretao svakako upotpunjuju i različita zanimanja kojima se bavio tijekom svojih putovanja, pa se može pohvaliti i radnim iskustvom: perača posuđa, nogometnog trenera, pomoćnog soboslikara, turističkog vodiča pa sve do novinara na međunarodnoj radijskoj postaji.
Ono što (još) nije ukoričeno u knjigu bilježi na svom blogu Blog bosonog: Dalmejšn lost in tranzlejšn.

Island je bio dugogodišnji san i jedina nordijska zemlja koju dosad nisam posjetio tako da kad su korona mjere olabavile bilo je jasno da će, nakon nekoliko propuštenih i propalih prilika, ljeto 2022. biti to. Ograničeno vrijeme i financije te dugogodišnja želja za putovanjem u kamperu spojilo se u nezaboravnih tjedan dana na islandskom jugu i zapadu. Mjesec ne bi bio dovoljan da se u ovoj maloj ali nevjerojatnoj zemlji vatre i leda vidi i obiđe sve vrijedno pažnje no ovo iskustvo je dovoljno da spoznam da ovaj komadić kopna u Atlantiku kao da nije s ovog svijeta.
Aldo Franičević

Zavirite u fotografije snimljene tijekom putovanja!