Radionica kritičkog čitanja: Vikend priča

Radionica 01.04.2023. - 30.04.2023. Knjižnica Ivana Gorana Kovačića Odjel za odrasle Luiza Bouharaoua
Vrbik (kv)art
Kultura u zajednici

Od siječnja ove godine Udruga za promicanje književnosti i kulture Skribonauti provodi program VRBIK (KV)ART koji uključuje stanovnike svih dobnih skupina u raznolike inovativne i interaktivne kulturne programe. Partneri su projekta Dom za starije osobe Trnje i Knjižnica Ivana Gorana Kovačića. Program između ostalog uključuje i ciklus radionica kritičkoga čitanja.


Radionica kritičkog čitanja: Vikend priča
Književno putovanje globusom u četiri susreta

Radionica je namijenjena onima koji mnogo čitaju i znatiželji su istražiti suvremenu književnost drugih jezika i kultura, onima koji pišu i rado bi pronašli nove prostore inspiracije, ali i onima (posebno njima!) koji bi rado čitali, ali (misle da) ne stižu ili ne znaju odakle početi.
Unutar četiri susreta, koji uključuju i jednog gosta iznenađenja povodom Dana/Noći knjige, putovat ćemo globusom od Skandinavije do Argentine, istraživati unutarnje prostore priče, ideja i mašte, i to sve imajući neke od najvještijih spisateljica i pisaca suvremene svjetske književnosti za svoje vodiče.
Radionicu vodi i posreduje pri upoznavanju spisateljica Luiza Bouharaoua.

Termini: 1. travnja, 15. travnja, 29. travnja u 10:30 sati

U povodu obilježavanja Noći knjige, 22. travnja, u 12:00 sati održat će se književni susret s gostom iznenađenja − Robertom Perišićem.

Lokacija: Knjižnica Ivana Gorana Kovačića, Ulica grada Vukovara 35

​Prijave primamo na: skribonauti@gmail.com