Što je homeopatija?

Predavanje 21.01.2020. | utorak Knjižnica Ivana Gorana Kovačića Početak događanja: utorak, 21. siječnja u 18:00 sati Odjel za odrasle
Upoznavanje s osnovama homeopatskog liječenja i mogućnostima edukacije
Homeopat Zoran Fiolić, tajnik Hrvatske udruge homeopata (HUH), održat će predavanje kojim će nas upoznati s osnovama homeopatskog liječenja i mogućnostima edukacije.

O predavaču: 
Zoran Fiolić registrirani je homeopat pri Hrvatskoj udruzi homeopata (HUH).
Završio je homeopatski studij, položio ispite i 1999. godine stekao diplomu Londonskog koledža klasične homeopatije (London College of Classical Homoeopathy International). Uz dvogodišnje homeopatsko, pohađao je i obvezno jednogodišnje (200 sati predavanja i ispit) medicinsko obrazovanje. Mentor studentima homeopatije (1998. - 2002.), održavao predavanja studentima homeopatije i za javnost.
Autor stručnih članaka u homeopatskom časopisu i na web stranici Hrvatske udruge homeopata (HUH-a) www.homeopatija.hr. Pohađao brojne homeopatske napredne, kao i medicinske seminare. Tajnik Hrvatskog udruge homeopata (HUH-a).
Diplomirao je strojarstvo na Fakultetu strojarstva i brodogradnje Sveučilišta u Zagrebu, na usmjerenju Mehaničke konstrukcije, položio državni stručni ispit i studirao na doktorskom studiju na istom Fakultetu, na usmjerenju Teorija konstrukcija. 

O homeopatiji: 
Homeopatija je prirodna metoda liječenja, holistička (uzima u obzir cijelog čovjeka) i pristupa svakoj osobi individualno. Homeopatski se pripravak propisuje na osnovi ukupnog psihičkog i fizičkog stanja osobe. Homeopatija se zasniva na principu sličnosti ("Slično se sličnim liječi"). Homeopatski pripravci izrađuju se uzastopnim razrjeđivanjem i potresanjem ishodne prirodne tvari. Nisu toksični, nemaju štetnih popratnih pojava i ne stvaraju ovisnost. Djelotvorni su, mogu se davati i uz konvencionalnu terapiju, a cijena im je pristupačna. Temelje današnje homeopatije postavio je krajem 18. stoljeća Christian Fridrich Samuel Hahnemann (Meissen, 1755. - Pariz, 1843.), znameniti njemački liječnik, kemičar i ljekarnik. 

Početak događanja: utorak, 21. siječnja u 18 sati