Svijet dodira Kristine Krsnik

Izložba 22.09.2017. - 14.10.2017. Gradska knjižnica Odjel za djecu i mladež
SVIJET DODIRA KRISTINE KRSNIK 
"Polako naše druženje dolazi kraju. Druženje na području likovnosti koje je bilo toliko zanimljivo i bogato da smo ga odlučili podijeliti s vama koji ćete posjetiti knjižnicu. Nas u Centru "Vinko Bek"su obogatili njeni likovni radovi pa smo sigurni da će obogatiti i vas. 
Kristina nam se pridružila prije četiri godine i gradila s nama, i dijelila s nama svoj svijet dodira. Očarala nas je svojim vještinama, znatiželjom, svojom predivnom naravi i potrebom za stvaranjem. Njezina mašta bez obzira što nema vizualnog iskustva nema granica. Iz godine u godinu Kristina je rasla, postajala sve sigurnija, samouvjerenija, spretnija i bolja. 
Na ovoj izložbi predstavlja nam se radovima koji su vezani za prostorno oblikovanje kao što su makete prostora, neobične kućice, skulpture i reljefi građeni glinom. No ono što je jako zanimljivo Kristina se predstavlja taktilnim slikama i crtežima koji su izrađeni u tehnici papir mašea ili papirne kaše koja joj je omogućila da svoj svijet  gradi i na plohi. Njeni motivi vezani su za svijet koji ju okružuje kao i svijet pročitan na tisućama stranica knjiga koje voli čitati pa tu imamo i mitska bića kako ih samo Kristina može doživjeti. 
Kristina je kao "malo sunce" koja kad se  pojavi donese nam sa sobom svoju radost stvaranja, svoju predivnu narav prihvaćanja svakoga, podržavanja i razumijevanja. 
Želimo joj na njenom daljnjem životnom putu da upozna puno divnih ljudi punih razumijevanja i pozitivnih stavova koji će obogatiti njen svijet kao što je Kristina obogatila naš. Nadamo se da će se još koji put družiti s nama, da će nas još koji put posjetiti "malo sunce" i donijeti nam radost življenja".
 
prof. Tanja Parlov, Centar za odgoj i obrazovanje „Vinko Bek“