U susret vremenu

Izložba 19.02.2014. - 15.03.2014. Gradska knjižnica Početak događanja: 18.30 sati Galerija Kupola
Izložba fotografija U susret vremenu - Fotoklub Zagreb 21
U proteklih 120 godina Fotoklub Zagreb postao je nezaobilazan čimbenik u promociji hrvatske fotografske kulture i umjetnosti u vlastitoj zemlji i inozemstvu.
Na izložbi je predstavljeno devedesetak radova članova Fotokluba. Fotografije su ujedno i dio istoimene monografije kojom se djelatnost Fotokluba predstavlja široj javnosti.

Godine 2012. Fotoklub Zagreb proslavio je 120 godina postojanja i aktivnog djelovanja te je pokrenuo niz aktivnosti. Jedna od njih bila je i izdavanje knjige o djelovanju Fotokluba Zagreb u 21. stoljeću. Cijeli se projekt zbog niza objektivnih okolnosti protegnuo na 2013. godinu te je knjiga konačno ugledala svjetlo dana 23.12. 2013. godine. Riječ je o monografiji autora Vladka Lozića u kojoj je predstavljeno 96 autora - članova kluba - koji su bili likovno i izlagački aktivni u 21. stoljeću. Svaki je autor predstavljen s kratkom biografijom i s dvije fotografije. Osim slikovnog dijela knjiga ima i tekstualni dio koji sadrži vrlo kratku povijest Fotokluba Zagreb od njegovog osnutka pa do prijelaza stoljeća, te detaljan opis aktivnost od početka 21. stoljeća pa do 2013. godine. Svi su tekstovi na hrvatskom i engleskom jeziku, a jedna od ideja vodilja prilikom pripreme ove knjige bila je i promocija Fotokluba Zagreb, Hrvatske i naše fotografije u svijetu. Knjiga će biti distribuirana po knjižnicama širom svijeta pri čemu je distribucija po SAD, Australiji i Novom Zelandu već u tijeku.