U vlastitoj sobi: To smo bili mi

Radionica 28.06.2022. | utorak Knjižnica Ivana Gorana Kovačića Početak događanja: utorak, 28. lipnja u 18:00 sati Odjel za odrasle
Foto: Ana Gabaj Miloš
Treći susret iz ciklusa čitateljskih radionica „U vlastitoj sobi“.

Početak događanja: utorak, 28. lipnja s početkom u 18:00 sati

Razgovarat ćemo o romanu To smo bili mi švedsko-iranske autorice Golnaz Hashemzadeh Bonde koji donosi pregršt tema za razmišljanje i razgovor o položaju žena u suvremenom svijetu, o migrantskim iskustvima žena, o odgoju djevojčica, o nasilju od kojega je teško pobjeći i o traumama koje se prenose s generacije na generaciju.


„U vlastitoj sobi“ raspravljamo o trajnim otiscima koje pročitani tekstovi i proživljeno iskustvo ostavljaju u nama. Atmosfera je ugodna i poticajna, a zainteresiranim čitateljicama nudi se spoj lijepe književnosti, dobre rasprave i kvalitetnog druženja.

Voditeljica radionice: Arijana Herceg Mićanović

Radionica je osmišljena tako da sve polaznice mogu iznijeti svoje stavove i dojmove, a da se pritom osjećaju slobodno, sigurno, shvaćeno i prihvaćeno.

Broj polaznica nije ograničen, predbilježbe nisu potrebne, jednostavno – dođite!

Programi koji se provode u Knjižnici Ivana Gorana Kovačića temeljeni su na uvjerenju da čitanje kvalitetnih književnih tekstova može i treba rezultirati jačanjem čitateljskih kompetencija, razvijanjem pismenosti, obogaćivanjem vokabulara, sposobnošću bolje artikulacije vlastitih stavova i stvaranjem kritičkog promišljanja ne samo o tekstovima koji se čitaju nego i o društvu u kojem živimo. Korisnike se potiče da uoče univerzalnost i svevremenost književnosti te povežu i usporede književne tekstove sa svojim pojedinačnim životnim iskustvima.
Lijepa književnost nije sama sebi svrha, a nije ni tek predmet bavljenja književnih teoretičara. Ona je neiscrpan izvor spoznaja o temeljnim pitanjima koja muče suvremenog čovjeka i riznica mogućih odgovora.