Znanost osobno

Tribina 06.12.2017. | srijeda Gradska knjižnica Početak događanja: 19.00 Galerija Kupola
https://psychneuro.wordpress.com
Osma tribina ovogodišnjeg ciklusa Eppur si muove  održana je u srijedu, 6. prosinca 2017. u 19 sati u Galeriji Kupola Gradske knjižnice.
 
Tribina je posvećena propitkivanju znanosti na osobnoj razini, pri čemu će se, uz potpuno uvažavanje konceptualne zasebnosti, razmatrati znanstveni poziv per se. Je li se misija znanosti ipak promijenila od njenih izvornih početaka, je li znanost danas samo jedan od mnogih karijernih poziva, je li biti znanstvenik/ca samo još jedna od privilegija obrazovanih slojeva modernoga društva ili je to ipak samo neutaživa ljudska želja za dubljim razumijevanjem opće zbiljnosti Svemira koja neizbježno i profinjeno utječe na naše živote - neka su od pitanja koja će se naći u fokusu rasprave.

Urednik i voditelj:
dr. sc. Petar Tomev Mitrikeski, znanstveni suradnik Instituta za istraživanje i razvoj održivih ekosustava (Zagreb); vanjski suradnik Zavoda za molekularnu biologiju Instituta Ruđer Bošković i vanjski suradnik Odsjeka za etnologiju i kulturnu antropologiju Filozofskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu"
 
Sudionice:
dr. sc. Nevenka Meštrović Radan, viša znanstvena suradnica u Laboratoriju za strukturu i funkciju heterokromatina pri Zavodu za molekularnu biologiju Instituta Ruđer Bošković
dr. sc. Marija Selak, docentica na Odsjeku za filozofiju Filozofskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu
dr. sc. Beata Halassy znanstvena savjetnica u Centru za istraživanje i prijenos znanja u biotehnologiji & Centru izvrsnosti za virusnu imunologiju i cjepiva Sveučilišta u Zagrebu

Prijedlozi za čitanje: O tribini u medijima:

MIOC. URL: https://www.mioc.hr/wp/?p=10408

Pogledajte video:​



Pogledajte fotografije:

 

Znanost osobno

18 new photos · Album by Knjižnice Grada Zagreba