Jesenske preporuke za djecu 2023.
Vjeverica kreće u školu / Sarah Stručić ; ilustracije Nejra Turčinović

Priču o vjeverici koja se pita "koliko teško može biti, čitati i pisati naučiti" neka pročitaju svi prvašići, ali i oni malo mlađi. Osim što se temom uklapa tijekom početka školske godine, pisana je u rimi i odlična je za čitanje djeci. Priča je namijenjena djeci predškolske i rane školske dobi.

Zagrebačke bajke : --- i jedna uvodna, i jedna završna / Tamara Bakran ; ilustrirala Iris Jambrek

Otkrijte skrovita zagrebačka mjesta čitajući zbirku bajkovitih, duhovitih i živopisnih priča kroz dječje izmaštane pustolovine. U bajkama su opisana zagrebačka jezerca i otočići uz rijeku Savu, a sadrži i dvije priče pisane iz perspektive odrasle pripovjedačice. Bajke su namijenjene djeci osnovnoškolske dobi.

Barbapapa i obitelj

Kratka priča o Barbapapama dio je serijala priča o Barbapapama, mrljama koje mijenjaju oblik te se pokušavaju uklopiti u ljudski svijet. Slikovnica je poučna, govori o obitelji. O popularnosti slikovnica govori i činjenica da su slikovnice prevedene na više od 30 jezika i ekranizirane kao animirana serija. Slikovnica je namijenjena djeci predškolske dobi.

Naš svijet u brojkama : dječja enciklopedija fantastičnih činjenica / autor Clive Gifford ; prijevod Mane Galović

Ukoliko želite znati sve o najbržim zrakoplovima, najdužim rijekama i sl., ova enciklopedija će biti izvrsna za učenje raznovrsnih začudnih činjenica. Enciklopedija je sadržajno podijeljena u 6 kategorija: svemir, Zemlja, priroda, povijest, ljudi i kultura te znanost i tehnologija. Enciklopedija je namijenjena djeci osnovnoškolske dobi.

Mirko u paklu razreda / Melita Rundek ; ilustracije Martin Zalar

Na početku nove školske godine pročitajte novu pustolovinu genijalca Mirka. Školski problemi i brojne obiteljske dogodovštine s mamom, tatom, sestrom i bratom u romanu su duhovito opisane, no osim humora, u romanu ćete naći i mnoge mudrosti važne za odrastanje. Roman je namijenjen djeci starije školske dobi.