Zimske preporuke za djecu i mlade 2022./2023.
Boje, boje posvuda / Julia Donaldson
Iz pera popularne spisateljice slikovnica Julie Donaldson nastala je maštovita slikovnica o bojama. Pisana je u stihu, a kroz boje pratimo putovanje djevojčice i radoznale žabice. Slikovnica je interaktivna i puna otvaralica, a namijenjena je djeci predškolske dobi.

Dječji Božić iz prodavaonice igračaka braće Claus / David Litchfield
U Prodavaonici igračaka braće Claus svatko ima svoj radni zadatak – ujak Hanz izrađuje igračke, ujak Louis ih provjerava, a čaroliju na kraju dodaje ujak Levi. No nažalost, svako dijete ipak ne uspijeva doći do svoje igračke za Božić. Ipak, mladi Nicky Claus odluči to promijeniti iz čega se izrodi dobro nam poznata priča o Djedu Božićnjaku. Slikovnica je namijenjena djeci predškolske dobi.

Leteći zalogaj / priča Julian Gough
Zabavni serijal o Zecu i Medvjedici dobio je svoj treći nastavak u kojem je misteriozna Stvar pala u mirno jezero zbog čega je nastala zbrka u dolini. Nakon što su shvatili da je riječ o Sovi, odlučili su ju zatvoriti jer su čuli mnoge zastrašujuće priče o tim noćnim stvorenjima. Jesu li te priče bile istinite ili nije baš tako kako je Zec ispričao, ostaje saznati u ovoj duhovitoj dječjoj knjizi.

Moji prijatelji, književni junaci / Roberto Piumini
Priručnik Moji prijatelji, književni junaci na primamljiv način djeci i mladima približava svima nam poznate književne junake dječje i književnosti za mlade. U priručniku prikazane su biografske crtice Holdena iz Lovca u žitu, Dorothy iz Čarobnjaka iz Oza, Anne Frank, Harry Pottera itd. Uz biografsku crticu nalaze se informacije o autoru i djelu, a biografije su popraćene ilustracijama.

Neobičan događaj sa psom u noći / Mark Haddon
Za ljubitelje krimića preporučujemo ovaj neobičan krimić s još neobičnijim istražiteljem. U ovoj zabavnoj i napetoj knjizi detektiv je autistični petnaestogodišnjak koji se pri rješavanju ubojstva susjedinog psa koristi neobičnim metodama što ovaj roman čini duhovitim. Roman je namijenjen mladima.