Projekti
 

65 plus
Knjižnica Kajfešov brijeg već dugi niz godina provodi ciljane programe namijenjene društvenoj integraciji osoba treće životne dobi i njihovom aktivnom uključivanju u kulturna i društvena zbivanja.
 
Knjižna stanica u Domu za starije i nemoćne osobe Sv. Josip, Dunjevac 17, otvorena je još 1989. godine. Oko 800 svezaka knjiga Knjižnice smješteno je u knjižnoj stanici a brigu o fondu i posudbi knjiga vode djelatnice Knjižnice i korisnice Doma. Nekoliko puta godišnje djelatnice Knjižnice mijenjaju i dopunjuju fond novim naslovima knjiga. 

U projektu 65 plus Knjižnica sudjeluje od 2009.godine  organizirajući sljedeće programe:
  • Knjigom do vrata – program dostave  knjiga korisnicima koji, zbog bolesti ili invaliditeta, nisu u mogućnosti osobno doći u knjižnicu provodi se od 2009. godine; 
  • Slikosat - besplatne likovne radionice za osobe starije dobi s ciljem poticanja kreativnog izražavanja organiziraju se povremeno i u suradnji s Domom za starije i nemoćne osobe Sv. Josip; 
  • Susreti generacija – predavanja, tribine i susreti organiziraju se povremeno u knjižnici ili u Domu za starije i nemoćne osobe Sv.Josip; 
  • Izložba 65 plus - izložbe radova čiji su autori pripadnici treće životne dobi knjižnica organizira nekoliko puta godišnje.
 

Arhiva projekta 65 plus - Knjižnica Kajfešov brijeg
 

Grb grada Zagreba

  Program je sufinanciran sredstvima Grada Zagreba.
 
KŠOV
Knjižnica Kajfešov brijeg provodi projekt Knjižnica širom otvorenih vrata s ciljem poticanja čitanja, cjeloživotnog učenja i društvene inkluzije djece, mladih i odraslih osoba s teškoćama.
 
Knjižnica Kajfešov brijeg uključuje se u projekt 2019. godine.
 
Programe ostvarujemo u suradnji s ustanovama i udrugama:
  • Gradsko društvo Crvenog križa Zagreb
  • Osnovna škola Nad lipom
  • Udruga Jak kao jakov
  • Udruga OZANA
 
KREATIVNE RADIONICE I KULTURNA DOGAĐANJA
Knjižnica Kajfešov brijeg organizira likovne, kazališne i edukativne radionice, književne susrete, terapeutske bajke i priče, scenske predstave, tribine i izložbe.
 
KOLEKTIVNI POSJETI KNJIŽNICI
Često nas posjete članovi udruga i polaznika centara za djecu, mlade i odrasle s teškoćama.


Arhiva projekta Knjižnica širom otvorenih vrata - Knjižnica Kajfešov brijeg


Grb grada Zagreba

 Program je sufinanciran sredstvima Grada Zagreba.