Knjižnica Sesvete

Čitafora - Čitateljski klub Knjižnice Sesvete
Dipl. knjižničar Ivan Babić, voditelj tribine Kulturni četvrtak u Sesvetama, 17. listopada 2013. pokrenuo je osnivanje male mreže čitateljskih klubova, koji se pod zajedničkim nazivom Čitafora održavaju u četiri knjižnice na području Sesveta: Knjižnici SesveteKnjižnici Jelkovec, Knjižnici Selčina Knjižnici Dubec.
Svaka od navedenih knjižnica samostalno uređuje i provodi aktivnosti kluba i ima svojega voditelja. U Savjetu kluba su knjižničari Biserka GašparacIvan Babić (voditelj u Knjižnici Sesvete), Iva Klak Mršić (voditeljica u Knjižnici Jelkovec), Dunja Lovrenčić Gašljević (voditeljica u Knjižnici Selčina), Jelena Pisačić (voditeljica u Knjižnici Dubec), književnik i prevoditelj Vlado Vladić te književnik i novinar Mario Raguž.
Čitateljski klubovi su namijenjeni svim uzrastima, prema potrebi sredine u kojoj se pojedina knjižnica nalazi. Djelatnost čitateljskih klubova će biti poticanje čitanja u najširem smislu, razmatranje sadržaja pročitanog te promišljanje o ulozi i mjestu knjige u društvu. Također će se pokušati primijeniti najnovije spoznaje s područja biblioterapije, tj. terapeutskog aspekta čitanja.
Cilj ove mreže čitateljskih klubova je još veće otvaranje naših knjižnica za suradnju i uključenje što većeg broja članova u njihov rad, kao i davanje dodatnog poticaja za moguće volontiranje u svakodnevnim i drugim posebnim aktivnostima naših knjižnica. Tendencija je da članovi naših klubova postupno sami preuzmu vođenje aktivnosti prema svojim željama.
Pridružite nam se i na Facebooku (za pristup je potrebno biti registriran na društvenoj mreži Facebook), postanite prijatelji mreže čitateljskih klubova Čitafora, pratite naše objave i događanja...

Arhiva.