Knjižnica Tina Ujevića

Galerija Tinčekov vrt
Radionice sadnji ukrasnih i jestivih biljaka Tinčekovi vrtlari na kojima se zajedno okušavamo u sadnji, učimo zabavne i korisne stvari o biljnom svijetu i uljepšavamo knjižnični i vlastiti prostor održavaju se jednom mjesečno. [ALBUM]
 
Naš Tinčekov vrt postao je i mini zoo vrt. Posađen na Odjelu za djecu prije tri godine, osim što uljepšava prostor, služi za edukaciju malenih i velikih, a sad je u vrt stigao akvarij s četiri ribice. Knjižnica je dobila opuštajući kutak za sve korisnike i djelatnike.
 
Razmijenili smo sadnice za Tinčekov vrt u Knjižnici Jelkovec na 11. biciklijadi u organizaciji Zagrebačkog knjižničarskog duštva i ZKD Biciklista.
 
Prvi gablec iz Tinčekovog vrta! Posađen na Odjelu za djecu u jesen, osim što uljepšava prostor, služi za edukaciju malenih i velikih, a danas daje i konkretne plodove.
 
Sudionice projekta Zelena knjižnica za zeleni Zagreb udružile su snage i odlučile podijeliti sadnice biljaka kako bi oplemenile prostore knjižnica. ZKD Biciklistice transportirale su sadnice iz Knjižnice Marina Držića do Tinčekovog vrta u Knjižnici Tina Ujevića na biciklima te tako poslale poruku o važnosti kretanja na otvorenom i očuvanju okoliša uz obilježavanje Dana planeta Zemlje.
 
Osim u čitanju, ljekovitu moć pronašli smo u sadnji biljaka u našem Tinčekovom vrtu. Pokušajte i vi stvoriti svoj vrt, a mi smo tu da vam pomognemo primjerom i pronađemo knjige koje će vam u tome pomoći. 
 
Skrenite misli s dnevnih događanja i bacite oko na naš plodni Tinčekov vrt.
 
Paukove mreže uhvaćene u objektivu knjižničarke s našeg dječjeg odjela.
 
Tehnika izrade herbarija nezamjenjiva je u čuvanju i proučavanju biljnog materijala. 
 
Iskoristite jesen i izradite straničnik (bookmark) od suhog bilja i cvijeća. U našem kratkom videu pogledajte kako.
 
U 2. epizodi Tinčekovog vrta - BOTANIKA.
 
S ciljem edukacije i osvještavanja najmlađih o sadnji vlastitog vrta, na dječjem smo odjelu zasadili naš prvi Tinčekov vrt. Pratite kako raste!