Zbirka Arhiv Književnog petka

Zbirka Arhiv Književnog petka, zvučni zapisi (1957–1976): magnetofonske vrpce, jedinica 162 i audiokasete, jedinica 58.

Knjižnica Božidara Adžije u okviru projekta Digitalizirana zagrebačka baština započinje u ožujku 2017. digitalizaciju zvučnih zapisa iz svoje zbirke Arhiv Književnog petka. Digitalizacija obuhvaća magnetofonske trake i audiokasete snimljene na tribinama Književnog petka u Radničkoj biblioteci Božidara Adžije na Krešimirovom trgu, u razdoblju od 1959. do 1969. godine. Projekt Glasovi Književnog petka 2017.-te sufinanciran je sredstvima Ministarstva kulture Republike Hrvatske i Grada Zagreba.

Presnimljena i obrađena zvučna građa nakon provedbe mjera zaštite, digitalizacije i obrade, stavlja se na raspolaganje javnosti za rad u stručne, obrazovne i znanstvene svrhe.

Sve digitalne reprodukcije izvornika iz zbirke Arhiv Književnog petka kao kratki zvučni isječci dostupni su na mreži putem Kataloga Knjižnica grada Zagreba i Portala Digitalizirana zagrebačka baština.

Za puni pristup javnosti kad god je moguće knjižničarska zajednica nastoji ishoditi suglasnost onih koji su imenovani kao suradnici ili su identificirani kao autori. Snimke zaštićene autorskim pravom posjetitelji s članskom iskaznicom mogu u cijelosti poslušati s namjenskog računala u Knjižnici Božidara Adžije.