Žaruljica kulture na Savici (2022./2023.)
Projekt Žaruljica kulture na Savici obuhvatio je dvadesetak različitih aktivnosti za sve dobne skupine, od predškolaca do umirovljenika, iz likovnog, literarnog, kazališnog, glazbenog područja te održivog razvoja. Kazališne predstave, ulični performansi, koncerti, izložbe likovnih umjetnika, susreti s književnicima te likovne, glazbene, literarne, dramske i plesne radionice održavale su se na otvorenom – u parku i na platoima te u prostorima Knjižnice Savica i Mjesnog odbora Trnjanska Savica. Tulum razmjene odjeće, kreativno recikliranje, radionice kuhanja veganskih obroka te razmjena sjemena – sociokulturne su aktivnosti kojima se željelo pridonijeti zelenoj preobrazbi kvarta.
 
Suradnjom Udruge Žaruljica i Knjižnice Savica okupljeno je bilo tridesetak umjetnika, umjetničkih organizacija i kreativaca koji su izveli programe i pozvali stanovnike Savice da im se pridruže u izražavanju kreativnosti te aktivnom sudjelovanju u kreiranju programa kulture za svoj kvart. Jedan od ciljeva programa bio je istražiti održivi model organiziranja programa kulture na kvartovskoj razini i uključiti stanovnike naselja u njegovo osmišljavanje i realizaciju.
 
Programski sadržaji projekta Žaruljica kulture na Savici koji su se provodili u Knjižnici Savica pod nazivom ČITAJ, PIŠI I RIŠI! obuhvatili su programe posvećene poticanju čitanja i pisanja iz užitka, razvoju mašte, kreativnosti i likovnosti u različitim oblicima te međugeneracijskom druženju u kulturi i umjetnosti. Provedeni su u knjižnici i izvan nje, a namijenjeni su bili svim dobnim skupinama korisnika. U njihovoj realizaciji sudjelovali su pojedinci i udruge s iskustvom u provedbi navedenih sadržaja.