Provjera statusa građe

Knjižnice grada Zagreba pružaju uslugu provjere statusa željene građe putem Kataloga. Član može rezervirati najviše tri jedinice građe u jednoj knjižnici i ukupno šest jedinica građe u mreži Knjižnica grada Zagreba. Usluga je dostupna svim članovima mreže Knjižnica grada Zagreba i koristi se kada u bi u knjižnici trebali postojati slobodni primjerci za posudbu.
 
Što je potrebno za provjeru statusa željene građe?

Za provjeru statusa građe potrebno je prijaviti se u Katalog pomoću broja članske iskaznice i PIN-a. Broj članske iskaznice nalazi se na poleđini članske iskaznice, iznad barkoda. Svoj PIN član može zatražiti u bilo kojoj knjižnici u mreži Knjižnica grada Zagreba.

 

Kako provjeriti status željene građe?

1. Za provjeru statusa potrebno je prijaviti se u Katalog. Odabirom opcije Za članove u gornjem desnom kutu Kataloga, otvara se prozor za prijavu. U predviđena polja upisuje se broj članske iskaznice i PIN te se odabire naredba Prijava.
 

2. Ispod kataložnog opisa pojedinog naslova građe nalazi se popis knjižnica koje posjeduju traženi naslov. Uslugu provjere statusa željenog naslova koji ste pronašli u katalogu pokrećete klikom na poveznicu:


 


 

3. Otvara se prozor Upit o statusu građe za rezervaciju i posudbu. Ako je član već prijavljen, svi podaci već su uneseni u obrazac. Ako član nije prijavljen, potrebno je prijaviti se unosom članskog broja i PIN-a.
 

4. Odabirom opcije Pošalji završava se postupak Provjere statusa. 

5. O statusu tražene građe obavijestit ćemo Vas elektroničkom poštom, a na Vaš upit nastojat ćemo odgovoriti unutar 24 sata. Građa će Vas na odabranoj lokaciji čekati tri radna dana od slanja obavijesti.

6. Šaljete li upit u subotu iza 13h ili tijekom neradnog dana, odgovor ćemo poslati prvog radnog dana.