Nacionalna kampanja "I ja želim čitati!"
Hrvatsko knjižničarsko društvo, Knjižnice grada Zagreba i Nacionalna i sveučilišna knjižnica pokrenule su kampanju pod nazivom „I ja želim čitati!“

Cilj je ove kampanje informirati i educirati javnost te je učiniti osjetljivom za problematiku osoba s teškoćama čitanja i disleksijom te poboljšati međuinstitucionalnu suradnju stručnjaka koji se bave osobama s teškoćama čitanja i disleksijom te osobama koje ne mogu čitati standardni tisak.

Provedba kampanje potiče se raznovrsnim akcijama: organiziranjem izložaba na temu osoba s teškoćama u čitanju, provođenjem radionica i održavanjem predavanja za roditelje i nastavnike te rješavanjem konkretnih, svakodnevnih problema s kojima se određena ciljana skupina susreće.

U Knjižnici Savica, u suradnji s Logopedskim centrom Govorni Oblačić, održavaju se predavanja posvećena temama kao što su govorni poremećaji, razvoj govora i komunikacije te razvoj predvještina čitanja, pisanja i računanja. Predavanja su namijenjena roditeljima, stručnjacima i svima zainteresiranima. Osim predavanja za odrasle, održavaju se i radionice za djecu, predškolske obveznike.   Program je sufinanciran sredstvima Ministarstva kulture Republike Hrvatske.