Odjel za djecu i mlade
Na Odjelu za djecu i mlade djeca od najranije dobi mogu koristiti bogati fond slikovnica. Najmlađima su namijenjene najraznovrsnije tematske slikovnice. U prostoru igraonice mogu se poigrati Primo i Duplo kockama, drvenim didaktičkim kao i plišanim igračkama.
Za predškolce imamo veliki izbor prikladnih zabavnih i poučnih slikovnica, Lego kocke, a dostupan je i pribor za likovne aktivnosti. 
Za školarce uz lektiru nudimo širok izbor knjiga lijepe književnosti, znanstveno popularne naslove, stripove i knjige na stranim jezicima te bogat izbor društvenih igara. U čitaonici su dostupni i časopisi za djecu.
 Djeca mogu dobiti preporuke za slobodno čitanje, preporuke literature za izradu referata, postera ili pomoć u pisanju zadaća. Surađujemo s obližnjim osnovnim školama, vrtićima i kulturnim ustanovama, organiziramo predavanja, susrete s književnicima i ilustratorima, predstavljanja novih knjiga, kreativne i likovne radionice, grupne posjete vrtićkih grupa i školskih razreda i brojne druge aktivnosti i programe u cilju popularizacije knjiga i čitanja. 
Priređujemo likovne izložbe te tematske i prigodne izložbe knjiga.

KONTINUIRANE AKTIVNOSTI ZA DJECU

"Malci kreativci" aktivnost je namijenjena djeci od 4 do 8 godina, a odvija se svake druge srijede od 18 do 19 sati.
"Učenje kroz igru" namijenjeno je djeci od 4 do 7 godina. Organiziramo ga svakog drugog četvrtka od 18 do 19 sati.
"Oživimo priču!" aktivnost je namijenjena djeci od 5 do 9 godina, a organiziramo je svakog drugog petka od 18 sati.

Za sudjelovanje djeteta na nekoj od aktivnosti potrebna je prijava na telefon 01/66-040-88 ili adresu e-pošte knjiznica.novi.zagreb@kgz.hr.

BESPLATNE INSTRUKCIJE IZ LATINSKOG JEZIKA

Usluga je namijenjena učenicima kao pomoć u svladavanju školskog gradiva. Potrebno je dogovoriti termin na telefon 01/66-040-88 ili adresu e-pošte knjiznica.novi.zagreb@kgz.hr