Grad u Gradskoj: Vrijeme i grad

Tribina 12.03.2024. | utorak Gradska knjižnica Početak događanja: 19 sati Galerija Kupola, 3. kat
Grad kao prostor života određuje i protok vremena. Vrijeme drugačije traje u parku, na ulici ili trgu. Svaka epoha i razdoblje svojstveni su svojemu vremenu i u tome različiti, stoga drugačije oblikuju grad i život u njemu. Na zadnjoj tribini ciklusa Grad u Gradskoj, o fenomenu bilježenja i prolaska vremena u gradu te manifestacijama trajanja i prolaznosti Saša Šimpraga razgovarat će s povjesničarkom umjetnosti Rosanom Ratkovčić i urarom Zlatkom Lebarovićem. Tribina se održava u povodu nedavne stote obljetnice javnog sata na glavnom gradskom trgu. (S. Š.)
 
Urednik i voditelj: Saša Šimpraga
Gosti: Zlatko Lebarović, Rosana Ratkovčić

Ilustracija: Hana Tintor
 
Zlatko Lebarović je najstariji zagrebački urar, koji radi i u 88. godini života. Urarstvo Lebarović održava većinu zagrebačkih gradskih satova.

Dr. sc. Rosana Ratkovčić je povjesničarka umjetnosti, izvanredna profesorica na Odjelu za umjetničke studije Sveučilišta Sjever. Njezini istraživački interesi uključuju urbane teme, osobito ulogu slike i drugih semantičkih oznaka u javnom prostoru.
 
Više o projektu Grad u Gradskoj pročitajte na linku.

Grad u Gradskoj nastao je u suradnji Udruge za nezavisnu medijsku kulturu, izdavača portala H-Alter, i Knjižnica grada Zagreba te je podržan od Grada Zagreba putem javnog poziva Kultura i umjetnost u zajednici.