KRONOmetaFORA 2019. - nagrađeni

Natječaj 24.04.2019. - 15.06.2019. Knjižnica Vladimira Nazora
Središnji događaj u Noći knjige bilo je proglašenje pobjednika natječaja za kratku priču na temu vremena, KRONOmetaFORA2019.

U konkurenciji su se našle rekordne 194 priče pristigle iz svih krajeva Hrvatske i iz inozemstva (Bosne i Hercegovine, Srbije, Crne Gore, Njemačke i Ujedinjenog Kraljevstva). Autorica je bilo čak 127, što je velika prednost u odnosu na 67 autora. Najstariji autor ima 79 godina, a najmlađa autorica svega 12! Velik je broj autora i autorica milenijske generacije te generacije 90.-ih, što svjedoči o popularnosti kratke priče među mladima. 

Prvonagrađena je priča Vrijeme između Marine Hudolin.
Drugo mjesto osvojila je priča Luka Mateje Vidulić.
Treće mjesto zauzela je priča Noćna (noćurak) Sandre Vlašić.

Sve su nagrađene autorice iz Zagreba, a žiri u kojem su bili Miroslav Mićanović, Aida Bagić, Jelena Zlatar Gamberožić, Tanja Radović i Ines Gverić Korkut (pobjednica prošlogodišnjeg natječaja) odlučio je također pohvaliti još jednu priču Imaš li vremena Mihaele Knezić.

Nagrađene priče scenski su uprizorili glumci Kazališta „Ivan Goran Kovačić“ Zrinka Antičević i Matija Major.

Glavnu nagradu – Ljetnu školu pisanja u Staroj Sušici donirao je Centar za kreativno pisanje (CeKaPe), a hvalevrijedan nagradni fond donirali su nakladnici (Fraktura, Hena Com, Knjiga u centru, Meandarmedia, Mozaik knjiga, OceanMore, Profil, Sandorf, Znanje). Nagrađene autorice dobile su i besplatno članstvo na godinu dana u KGZ-u.

Fototografije s proglašenja pogledajte ovdje.

metaFORA 2013. / 2014. / 2015. / 2016. / 2017. / 2018.

Grb grada Zagreba

  Program je sufinanciran sredstvima Grada Zagreba.