Zimske preporuke za odrasle 2023./2024.
Marie Kondo i kurashi kod kuće : kako organizacijom prostora postići svoj životni ideal / Marie Kondo ; s engleskoga prevela Irena Jakelić
Stigla je zima, siječanj je na vratima i vrijeme je za... veliko pospremanje! Zavirite u knjigu savjeta Marie Kondo, a potom se bacite na organizaciju. Srž filozofije KonMari nije u tome da se usredotočimo na ono čega se želimo riješiti, nego na ono što želimo zadržati. U ovom vizualnom vodiču Marie Kondo vas predivnim fotografijama i jedinstvenim sugestijama potiče da prihvatite ono što volite u svojem životu te da to odrazite najprije u svojem domu, a potom i u drugim aspektima života.
 
100 pletenih i kukičanih cvjetova : zbirka predivnih pupoljaka za ukrašavanje odjeće, modnih dodataka, jastučića i pokrivača / Lesley Stanfield ; s engleskoga prevela Kristinka Metzger
U novoj godini vrijeme je za novi hobi! Naučite plesti i/ili kukičati i ispletite unikatne ukrase za odjeću, modne dodatke, jastučiće i pokrivače. I obavezno se dođite pohvaliti novom vještinom!
 
Mačak koji je poučavao zen / James Norbury ; s engleskog prevela Lada Furlan Zaborac
Vrijeme je i za rad na sebi. Knjiga Mačak koji je poučavao zen prekrasno je ilustrirano putovanje u samoistraživanje i važnost veza koje uspostavljamo na tom putu, te je bazirana na drevnim japanskim Zen pričama. Na duhovno putovanje vodi Vas stari mudri mačak. Kroz priče Mačak životinjama pruža savjete koje teško primjenjuje na samoga sebe, sve dok ne sretne zaigranoga Mačića, koji mu svojom nevinošću pruža novi pogled na svijet. Knjiga sadrži i crteže autora napravljene sumi-e tehnikom.

Održivi intervalni post : kako pronaći put do zdravijeg načina života? / Samo Andrenšek ; sa slovenskoga prevele Jagna Pogačnik ... et al.
Za one koji u novoj godini odluče paziti na prehranu, preporučujemo knjigu Održivi intervalni post. Riječ je o priručniku u kojem autor na jednostavan način prikazuje najzdraviji i najodrživiji pristup regulacije tjelesne težine. Slijedeći upute i savjete iz knjige i usvajanjem jednostavnih navika, održivi intervalni post može život promijeniti nabolje.
 
Premještanje snova / Mihaela Gašpar
Uvijek je dobro vrijeme za domaću književnost. Roman Premještanje snova prati život tri ženska lika: Gabrijele, Anastazije i Katarine. Tri žene i tri supruge. Tri života i tri laži. Autorica nas premješta u “nevidljivi” svijet do nas, svijet kojemu i sami (ne)svjesno pripadamo i koji moramo mijenjati.