Zimske preporuke za odrasle 2022./2023.
Pčelinja obitelj / Anja Mugerli
Može li ljubav živjeti i u cipelama otkrijte čitajući kratke priče autorice Anje Mugerli u prijevodu Anite Peti-Stantić. Sedam kratkih priča od kojih se sastoji ova zbirka „Pčelinja obitelj“ tematiziraju specifičnosti slovenske kulture, no zasigurno ćete pronaći i crtice koje će evocirati vlastita sjećanja, kulturu i običaje.
 
Posljednja knjižara u Londonu / Madeline Martin 
Radnja ovog povijesnog romana odvija se u Londonu dok se Velika Britanija priprema za rat dok Hitlerove snage haraju Europom 1939. godine. Glavna junakinja Grace Bennett očarat će Vas spremnošću da knjigom i svojom ljubavlju prema čitanju cijelu zajednicu okupljenu oko jedne londonske knjižare odvede u svijet bez bombi, bez straha, u svijet prepun ljubavi i nade. Ovaj je roman baš ono što nam svima treba!
 
Pekarnica & slastičarnica u vašem domu / [autori recepata Tomislava Hodak... [et al.] 
Još nije kasno za pripremu božićnih kolača! Ako trebate recepte za prekrasne i preukusne kolače, preporučamo baš ovu knjigu recepata!
 
Granice, blizina, poštovanje : na putu prema kompetentnu odnosu roditelj - dijete / Jesper Juul 
U ovoj knjizi Jesper Juul, međunarodno priznati obiteljski terapeut, progovara o konfliktima i njihovu posebnom značenju za obitelj i odgoj. Konflikti između roditelja i djece nipošto nisu znak da roditelji nisu dorasli zadatku, već služe tome da obje strane nešto nauče. Osim osobnih iskustava koja autor iznosi u knjizi, donosi i prijedlog stavova za novu i kvalitetniju dinamiku u obiteljskim odnosima.
 
Povedi me za ruku, dida : svim djedovima, bakama i unucima / Sven Adam Ewin 
Zbirka pjesama za djedove, bake i unuke. I djecu. I odrasle. Zbirka sadrži 142 pjesme koje evociraju rano djetinjstvo provedeno uz baku i djeda, kao sretno vrijeme i temelj života. Sven Adam Ewin pseudonim je nepoznatog autora čiji je stil toliko dotjeran da će i oni koji nisu mislili da vole čitati poeziju, zavoljeti poeziju i s nestrpljenjem iščekivati nova djela iz pera Svena Adama Ewina.