Mjesec hrvatske knjige 2022. u Bibliobusu



Kao i svake godine, Bibliobusna služba Knjižnica Grada Zagreba obilježit će Mjesec hrvatske knjige koji se tradicionalno održava od 15. listopada do 15. Studenog. Kako je 2022. godina proglašena Europskom godinom mladih, tema ovogodišnje manifestacije su mladi odnosno Generacija K pri čemu se naglašava važnost dvaju pojmova  - knjige i knjižnice. Uzevši u obzir moto MHK-a koji glasi Misli na sebe - čitaj! Bibliobusna služba strastvenije će promovirati čitanje i knjige među mlađom populacijom na svojim stajalištima, posebice putem događanja i aktivnosti koje smo osmislili za ovogodišnju manifestaciju.

 



K KAO KNJIGA ZA MLADE

Popis knjiga za čitanje za Generaciju K. namijenjen učenicima viših razreda osnovnih škola sa stajališta Bibliobusa i naslućenim članovima Bibliobusa koji služi kao pozivnica za čitanje i dolazak u Bibliobus bit će dostupan na društvenim mrežama Bibliobusne službe te u bibliobusu, a svoj tiskani primjerak dobit će učenici osnovnih škola sa stajališta Bibliobusa.
 

MLADI MLADIMA

Za vrijeme Mjeseca hrvatske knjige na društvenim mrežama Bibliobusne službe KGZ-a pokrećemo aktivnost Mladi mladima u kojoj će naši mladi članovi preporučivati najzanimljivije knjige svojim vršnjacima. 

 

BOOKFLIX

Radionica Bookflix održava se u suradnji s mladima osnovnih škola u blizini naših stajališta u kojima će se raspravljati o važnosti čitanja i popularnosti knjige među mladima. Mladi će na temelju izloženih knjiga moći izraziti svoj pozitivan ili negativan stav prema obrađenim temama, a na kraju će izdvojiti najzanimljivije i svrstati ih u kategorije inspirirane streaming servisom Netflix, poput Nedavno dodano, Popularno na Bookflixu, Zato što si čitao/la Harry Pottera itd. Plakat Bookflix ostaje izložen u osnovnoj školi kao podsjetnik mladima na čitanje u slobodno vrijeme, a digitalnu verziju plakata objavit ćemo na službenim stranicama naše službe.