Roditeljska zbirka
Zbirka izdvojenih naslova namijenjenih roditeljima i svima koje zanima odgoj i druženje s djecom, a koji žele obogatiti svoja saznanja o dječjem tjelesnom, intelektualnom i emocionalnom razvoju.

Svake godine izrađuje se i preporučni popis knjiga s kratkim opisom sadržaja, a obuhvaća izbor naslova nabavljenih u posljednje dvije godine. Svaki preporučni popis sadržava i prilog posvećen određenoj temi.
 

 




Preporučni popisi:

Tu sam, uz tebe 
- prilog sadržava popis naslova s ART police za one koji traže neobičnu i sasvim drugačiju slikovnicu i knjigu

Upomoć, tinejdžer u kući - prilog sadržava popis knjiga namijenjenih roditeljima i tinejdžerima koje mogu pomoći u rješavanju problema s kojima se suočavaju 

Na Trnju sa zvijezdama 2 - prilog sadržava popis knjiga nagrađenih hrvatskim književnim nagradama za djecu i mlade 2018. - 2020.

Razlistajte knjige iz roditeljske zbirke i našeg ekološkog kutića - prilog sadržava popis knjiga o zaštiti i očuvanju okoliša izdvojenih u Ekološki kutić


U ritmu roditeljstva - prilog sadržava popis knjiga o utjecaju glazbe na razvoj djece, te slikovnice i knjige za djecu i mlade o glazbi

Na Trnju sa zvijezdama - prilog sadržava popis knjiga nagrađenih hrvatskim književnim nagradama za djecu i mlade 2016. i 2017.




Kad slova plešu

Prilog sadržava knjižničnu građu o poteškoćama u čitanju.
 


Igra i razvoj djeteta - u prilogu se nalaze knjige u kojima autori pišu o važnosti igre za razvoj djece
 

 

U obranu čitanja - knjige u kojima autori pišu o važnosti čitanja za razvoj djece
 
 

Igrom do čitanja -
Prilog sadrži knjižničnu građu o početnom čitanju.
 
 
Tatina kuharica - Prilog sadrži knjižnu građu o prehrani djece i mladih.
 
 
Sretna obitelj - Prilog sadrži popis romana za djecu i mlade o obiteljskom životu.
 
 
Čitajmo novo - čitajmo nagrađeno - Prilog sadrži popis djela nagrađenih hrvatskim nagradama za dječju knjigu (za 2011. i 2012.).
 
 
Istjerivači dosade - Prilog sadrži popis knjiga s aktivnostima za kreativno provođenje slobodnog vremena (izdanja 2012.-2014.)