Roditeljska zbirka

 

Literatura za roditelje
 
U želji da pomognemo roditeljima i svima koje zanima odgoj i druženje s djecom, a koji žele obogatiti svoja saznanja o dječjem tjelesnom, intelektualnom i emocionalnom razvoju, u posebnu zbirku izdvajamo literaturu koja im može koristiti u rješavanju odgojnih problema. Svake godine izrađujemo preporučni popis knjiga s anotacijama koji predstavlja izbor naslova nabavljenih u posljednje dvije godine. Uz svaki preporučni popis sastavljamo prilog posvećen određenoj temi ili problemu.
Preporučni popisi:

Tu sam, uz tebe 
– prilog sadržava popis naslova s ART police za one koji traže neobičnu i sasvim drugačiju slikovnicu i knjigu

Upomoć, tinejdžer u kući prilog sadržava popis knjiga namijenjenih roditeljima i tinejdžerima koje mogu pomoći u rješavanju problema s kojima se suočavaju 

Na Trnju sa zvijezdama 2 – prilog sadržava popis knjiga nagrađenih hrvatskim književnim nagradama za djecu i mlade 2018. – 2020.

Razlistajte knjige iz roditeljske zbirke i našeg ekološkog kutića  prilog sadržava popis knjiga o zaštiti i očuvanju okoliša izdvojenih u Ekološki kutić


U ritmu roditeljstva – prilog sadržava popis knjiga o utjecaju glazbe na razvoj djece, te slikovnice i knjige za djecu i mlade o glazbi

Na Trnju sa zvijezdama prilog sadržava popis knjiga nagrađenih hrvatskim književnim nagradama za djecu i mlade 2016. i 2017.
Kad slova plešu

Prilog sadržava knjižničnu građu o poteškoćama u čitanju.
 


Igra i razvoj djeteta - u prilogu se nalaze knjige u kojima autori pišu o važnosti igre za razvoj djece
 

 

U obranu čitanja - knjige u kojima autori pišu o važnosti čitanja za razvoj djece
 
 

Igrom do čitanja -
Prilog sadrži knjižničnu građu o početnom čitanju.
 
 
Tatina kuharica - Prilog sadrži knjižnu građu o prehrani djece i mladih.
 
 
Sretna obitelj - Prilog sadrži popis romana za djecu i mlade o obiteljskom životu.
 
 
Čitajmo novo - čitajmo nagrađeno - Prilog sadrži popis djela nagrađenih hrvatskim nagradama za dječju knjigu (za 2011. i 2012.).
 
 
Istjerivači dosade - Prilog sadrži popis knjiga s aktivnostima za kreativno provođenje slobodnog vremena (izdanja 2012.-2014.)