Projekti
 
Knjižnice grada Zagreba provode ciljane programe namijenjene društvenoj integraciji osoba treće životne dobi i njihovom aktivnom uključivanju u kulturna i društvena zbivanja. U projektu 65 plus starije osobe su ne samo korisnici nego i stvaratelji programa, oni su učenici koji usvajaju nova znanja i učitelji koji dijele znanje i iskustvo.

Kontinuirane aktivnosti u Knjižnici Augusta Cesarca Ravnice:
Sat informacijske pismenosti
Tečaj kineske društvene igre Go.

Aktivnosti su besplatne, a ulaz je slobodan.


 
    Program je sufinanciran sredstvima Grada Zagreba.
Knjižnice grada Zagreba u cilju poticanja čitanja,  cjeloživotnog učenja i društvene inkluzije (uključivanja) djece s teškoćama u razvoju te mladih i odraslih osoba s invaliditetom provode projekt Knjižnica širom otvorenih vrata.

Na Odjelu za djecu i mlade u okviru projekta organiziramo kreativne likovne radionice, pričaonice i susrete s djecom i mladima, polaznicima Centra za autizam i učenicima Osnovne škole Antuna Gustava Matoša.

 
    Program je sufinanciran sredstvima Grada Zagreba.

Projekt Zelena knjižnica za zeleni Zagreb u Knjižnicama grada Zagreba provodi se od siječnja 2017. godine. Projekt je namijenjen svim dobnim skupinama korisnika, a ostvaruje se kroz sljedeće programe: 

- predavanja i radionice
- predstavljanje knjiga
- projekcije dokumentarnih filmova
- akcije na javnim površinama
- uređenje knjižničnoga prostora i knjižničnoga okoliša
- izložbe.

Djelatnici knjižnica provode ga u suradnji s ustanovama, udrugama i pojedincima koji se profesionalno bave područjem ekologije ili svojim aktivizmom u zajednici pridonose zaštiti okoliša i jačanju svijesti o održivome društvu. Knjižnica Augusta Cesarca, Ravnice u projektu sudjeluje organiziranjem različitih predavanja i radionica za djecu i mlade, predstavljanja knjiga, kao i postavljanjem izložbi i tematskih izložbi.

 
    Program je sufinanciran sredstvima Grada Zagreba.