Radno vrijeme:
pon-pet 8:00 - 20:00
sub 8:00 -14:00

Usluge i oprema:
  • računala
  • automat za napitke
  • wifi
  • igraća konzola

Događanja
Književni petak | Galerija Kupola, 3. kat
Satira – umjetnost i/ili politika?
23.02.2018. | petak
Početak događanja: 20.00
Što je satira? Svoje će mišljenje podijeliti s nama: Saša Antić (TBF), Dragan Markovina (Nova ljevica) i Nino Raspudić (Filozofski fakultet). Urednica i voditeljica: Marija Selak

Više
Tribina | Galerija Kupola, 3. kat
Igra go i umjetna inteligencija
28.02.2018. | srijeda
Početak događanja: 19.00
Prva tribina ovogodišnjeg ciklusa Eppur si muove  održat će se u srijedu, 28. veljače 2018. u 19 sati u Galeriji Kupola Gradske knjižnice.
Kakva je veza između igre go, geodezije, kartografije, informatike i filozofije? Zašto je go, "kralj misaonih igara", bio idealan primjer za razvoj inovativnih računalnih programa? Kakva je budućnost razvoja umjetne inteligencije u ostalim domenama ljudske djelatnosti? Kakav će utjecaj na naše živote imati umjetna inteligencija? To su pitanja na koja će odgovoriti tribina "Igra go i umjetna inteligencija".

Više
Izložba | Galerija Kupola, 3. kat
Tragom velikih umjetnika - Likovna radionica za treću dob
01.02.2018. - 22.02.2018.
Početak događanja: 19 sati
Skupna izložba slika Likovne radionice za treću dob pod mentorstvom akademske slikarice Roberte Vilić DND Maksimir. 

Više
Izložba | Aula
Glagoljske knjige biblioteke Kezele
31.01.2018. - 22.02.2018.
Mladen Kezele desetljećima sakuplja stare i rijetke hrvatske knjige pa tako i hrvatske knjige tiskane na glagoljici. Iz njegove vrlo vrijedne zbirke izloženi su:
- pretisci kodeksa i prvih štampanih knjiga na glagoljici
- rimsko razdoblje glagoljskog tiskarstva
- znanstveni opus jezikoslovaca i filologa o glagoljici

Više
Novosti
Besplatan vodič o osobnim financijama
17.01.2018.
Nikada nemate dovoljno novca i jedva spajate kraj s krajem? Ne znate kako odrediti prioritete u potrošnji? Kako planirati štednju? Potražite besplatan vodič o osobnim financijama Pametno sa svojim novcem u Knjižnicama grada Zagreba.

Više
Nove usluge mrežnog Kataloga
20.11.2017.
Knjižnice grada Zagreba proširile su svoje usluge mrežnog Kataloga i sada je putem članskog računa moguće provjeriti status pojedine građe za rezervaciju i posudbu, kao i rezervacija već posuđene građe. Članovima mreže KGZ-a tako je omogućeno da prije dolaska u knjižnicu provjere je li pojedina građa dostupna ili pak da rezerviraju već posuđenu građu. Rezervacije je, putem članskog računa, moguće produžiti i otkazati, a posuđenu građu produžiti. Sve upute za korištenje mrežnog Kataloga mogu se pronaći na http://www.kgz.hr/hr/informacije/upute-za-koristenje-kataloga/35701.

Više