Radno vrijeme:
pon-pet 8:00 - 20:00
sub 8:00 - 14:00

Usluge i oprema:
  • računala
  • automat za napitke
  • wifi
  • igraća konzola

Obavijesti

Događanja
Kviz
Šest autora traži čitatelja
15.10.2021. - 15.11.2021.
Šest autora traži čitatelja naziv je pod kojim se do 22. listopada može rješavati online Nacionalni kviz za poticanje čitanja. Iako se kvizom već više od 20 godina nastoji potaknuti djecu viših razreda osnovne škole na čitanje, u Godini čitanja dodatno se želi djeci skrenuti pažnja na različite hrvatske autore – pisce i ilustratore, ali i različite književne žanrove.
Za rješavanje kviza, djeca se tako moraju upoznati s tri knjige različitih žanrova (poezije, drame, romana) kojima se predstavljaju tri hrvatska pisca i tri hrvatska ilustratora: Danijela Pavlek: Knjiga recepata za pilotiranje kroz djetinjstvo (ilustracije Vanda Čižmek), Mladen Kopjar: Moj tata Indijanac (ilustracije Davor Pavelić) i Ivana Adlešić Pervan: Učim letjeti, a nemam krila (ilustracije Branka Hollingsworth Nara).
 
Sudjelovati se može putem mreže narodnih i školskih knjižnica u Hrvatskoj, a kviz je dostupan na mrežnoj stranici: https://www.mhk.hr/kviz/ kao jedan od središnjih događanja Mjeseca hrvatske knjige (15. 10. – 15. 11.).

Više
Izložba | Aula
Dani europske baštine: Ostavština Rudolfa Steinera – baština za sve
10.09.2021. - 10.10.2021.
Pozivamo vas da posjetite izložbu o dr. Rudolfu Steineru u auli Gradske knjižnice i upoznate se s kulturno-duhovnom baštinom ovog izuzetnog čovjeka, koju predstavlja Centar dr. Rudolfa Steinera, smješten u Međimurju, mjestu njegova rođenja.

Više
Izložba | Galerija Kupola
Putujuća izložba fotografija i sjećanja „Kao nekad popodne“
02.09.2021. - 02.10.2021.
Izložba „Kao nekad popodne“ posjetitelje fotografijama vraća u vrijeme pedesetih godina 20. stoljeća u Zagrebu i prikazuje kako se tada živjelo, odnosno kako su se provodila popodneva – nakon posla i vikendom. Njome se žele prizvati sjećanja sugrađanki i sugrađana na omiljena odredišta na kojima su „stari“ Zagrepčani provodili svoje slobodno vrijeme – Maksimirsko jezero, Medvednica i Sljeme te šetnje gradom, uz zgradu Hrvatskoga narodnog kazališta, Državnog arhiva, Ribnjaka i „Cvjetnog“ trga.

Više
Projekt
Odijelo za čitanje
21.05.2021. - 30.11.2021.
Projekt koji Knjižnice grada Zagreba ostvaruju u partnerstvu sa Školom za modu i dizajn zamišljen je kao spoj književnosti i modnog dizajna, apostrofirajući tako mogućnost inovativnog pristupa u uspostavljanju komunikacije s književnim djelima. Neposredni susreti s četiri hrvatske književnice – Ivanom Bodrožić, Mašom Kolanović, Larom Mitraković i Oljom Savičević Ivančević, koje gostuju u spomenutoj Školi, učenicima služe kao poticaj da, vođeni vlastitim doživljajem i vizijom, kreiraju „odijela za čitanje“, „odoru“ čije oblačenje simbolično pretvara čitanje u svojevrsni ritual.

Više
Novosti
Samopopisivanje uz pomoć knjižnice!
13.09.2021.
Od 13. rujna započinje novo popisivanje stanovništva, a od 13. do 26. rujna građani će moći samostalno unijeti svoje podatke i podatke svojih ukućana putem sustava e-Građani. U Gradskoj knjižniciKnjižnici S. S. KranjčevićaKnjižnici Jelkovec te Knjižnici A. Cesarca, Šubićeva građani mogu dobiti besplatnu edukaciju za korištenje sustava e-Građani te, kada se prijave u sustav, uz pomoć knjižničara ispuniti i upitnik za samopopisivanje.
Za više informacija obratite se svojoj knjižnici!

Postanite e-Građani uz pomoć knjižničara

Više
Uz pomoć knjižnice do COVID potvrde!
09.07.2021.
Ne čekajte u redovima, zatražite svoju COVID potvrdu brzo i besplatno putem sustava e-Građani! U  Gradskoj knjižniciKnjižnici S. S. KranjčevićaKnjižnici Jelkovec te Knjižnici A. Cesarca, Šubićeva dogovorite besplatnu poduku za korištenje sustava e-Građani te u par jednostavnih koraka zatražite svoju EU digitalnu potvrdu („COVID putovnicu“) ako ste cijepljeni, ako imate negativan test ili ste nedavno preboljeli bolest COVID-19.


Postanite e-Građani uz pomoć knjižničaraViše