Proljetne preporuke za djecu 2023.

Jesmo li prijatelji? : priče o Mami Mu i Kraksu / Jujja Wieslander, Sven Nordqvist

Zbirka priča o neobičnom prijateljstvu između krave Mame Mu i vrane Kraks koje dane provode uživajući u raznovrsnim vratolomijama. Kraks je zadužen i za stalno gunđanje, ali kad upadnu u nevolje pomažu jedno drugom. Ova duhovita zbirka priča idealna je za čitanje prije spavanja, a namijenjena je djeci mlađeg osnovnoškolskog uzrasta.

Dobrota / Helen Mortimer i Cristina Trapanese

Slikovnica o dobroti pomaže u razumijevanju osjećaja. Djeca će naučiti nove i zanimljive riječi koje će im pomoći da budu pažljivi, dijele s drugima i pomažu im. Sadrži i deset zamisli kako što bolje iskoristiti knjigu. Slikovnica je namijenjena djeci mlađe dobi.

Aladdin and the magic lamp / [adaption from the original story by Irena Trevisan] ; [translation by SallyAnn DelVino]

Otkrijte jednu od najljepših bajki Istoka s ilustracijama i ukrasnim zanimljivo izrezanim stranicama ove knjige i prepustite se njenoj čaroliji. Slikovnica na engleskom jeziku namijenjena je djeci osnovnoškolskog uzrasta.

Šapice / napisao Slavko Sobin ; ilustrirao Patricio Alejandro Aguero Marino

Jednog dana na ulici se sretnu dva psa, jedan mali, ulični, ničiji, a sretan i jedan kućni, dobro odgojeni, nezadovoljan s onim što ima. Susret postaje početak jednoga velikog prijateljstva! Ova topla i poučna priča o važnosti prijateljstva, toleranciji i prihvaćanju drugačijih namijenjena je djeci mlađeg osnovnoškolskog uzrasta.

Velika knjiga kukaca / tekst i ilustracije Yuval Zommer

Velika knjiga o kukcima skriva raznovrsne podatke o ovoj najvećoj skupini beskralježnjaka, ali i o puževima, paučnjacima i kolutićavcima. Lijepo ilustrirana, edukativna knjiga uvodi nas u svijet kukaca koji gmižu, pužu, grizu, lete i još mnogo toga. Dodatno, knjiga sadrži i igru potrage kukaca po slikama. Namijenjena je djeci mlađeg osnovnoškolskog uzrasta.