Virtualna putovanja
Akcija Virtualna putovanja
sastoji se(uglavnom) od radionica, izložbi i predavanja. 

Radionice se održavaju za vrijeme školskih praznika, a tijekom školske godine po dogovoru. Na radionicama se družimo, zabavljamo i ponešto naučimo. Kako to otprilike izgleda pogledajte i pročitajte u galeriji.
Predavanja se održavaju na temelju postavljene izložbe i kroz power point prezentacije. Nastojimo uključiti što više predavača i služimo se raznim mamcima kako bismo pridobili publiku. Koji su to mamci i atmosferu s predavanja možete pogledati u galeriji.

Radionice i predavanja
 
Izložbe su najčešće složene od "edukativnih" kalendara, razglednica, plakata, fotografija...  Izložene materijale obavezno prati i kratki popratni tekst. Kako izgledaju naše izložbe pogledajte i pročitajte u galeriji. 


IZLOŽBE KOJE SMO POSTAVILI U ŠK.GOD. 2010/2011
Brat Stablo (Stablo kroz primjenu, simboliku, umjetnost i Hundertwasser), Stabla s putovanja pričaju priče (Stabla ispred kulturno povijesnih spomenika u gradovima Rimu, Parizu i Zadru pričaju njihove priče), Apoksiomen Lošinjski (Starogrčko kiparstvo, Olimpijske igre i Apoksiomen) 

IZLOŽBE KOJE SMO POSTAVILI U ŠK.GOD. 2011/2012
Hrast naš svagdašnji (Pismo starog hrasta, Sve što znamo o hrastu kroz igru, Turopoljska drvena baština)Svjetska baština (Dvanaest svjetskih spomenika i hrvatska materijalna baština pod zaštitom UNESCO-a) 

IZLOŽBE KOJE SMO POSTAVILI U ŠK.GOD. 2012/2013
London sightseeing  (Kulturno povijesni spomenici Londona i J.M. William Turner),  Hrvatska baština pod zaštitom UNESCO-a (Hrvatska materijalna i nematerijalna baština pod zaštitom UNESCO-a), Tajanstveni dvorci (Petnaest europskih dvoraca i njihove priče) 

IZLOŽBE KOJE SMO POSTAVILI U ŠK.GOD. 2013/2014
Like za stablo (Dvanaest stabala i njihovih priča), Zlatne mesto - Praha (Legende grada Praga iz knjige Alene Ješkove: "77 Prague Legends")
  
IZLOŽBE KOJE SMO POSTAVILI U ŠK.GOD. 2014/2015
Barcelona - više od grada (Barcelona i njezini umjetnici: Gaudi, Picasso, Miro' i Dali' i kreativne radionice), Pariz - grad svjetlosti (izložba fotografija i predavanja o najvažnijim kulturnim spomenicima i kreativne radionice A la Matisse et Eiffel)

IZLOŽBE KOJE SMO POSTAVILI U ŠK.GOD. 2015/2016
Firenca - grad genija i genijalni grad (priče o firentinskim genijalnim umjetnicima, izumiteljima, znanstvenicima te najpoznatijem drvenom lutku - Pinokiju) Plitvička jezera i Stabloštitići (povodom upozorenja UNESCO-a o ugrožavanju naše najpoznatije svjetske prirodne baštine) Japan - misao i ljepota jednostavnosti (izložba reprodukcija japanske likovne umjetnost i haiku poezije, predavanja o posebnosti Japana i Japanaca)

IZLOŽBE KOJE SMO POSTAVILI U ŠK.GOD. 2016/2017

Like za stablo II (izložba i predavanja na temelju knjige Veličanstveni svijet drveća, Rudolf Wittman), Plakati lijepe naše baštine (plakati na kojima smo putovali u prošlost hrvatskog jezika) 

IZLOŽBE KOJE SMO POSTAVILI U ŠK.GOD: 2017/2018
Iran - Novi dan i Djeca raja (predavanje o gradovima stare Perzije, izložba iranske poezije iz zbirke Budi biser, biser budi, i slikovnica Djeca raja koju smo napravili poslije istoimenog iranskog filma, Majida Majidija), Naj Afrika (povodom dana Afrike)

IZLOŽBE KOJE SMO POSTAVILI U ŠK.GOD. 2018/2019
Arktik, Antarktik (polarni medvjedi i pingvini), Kukci, Džungla, Naj ptice

IZLOŽBE KOJE SMO POSTAVILI U ŠK.GOD. 2019/2020
Sve o Japanu (Totoro, Pokemoni, Pokemoni i njihovi dvojnici u stvarnom svijetu)