Odjeli
 
Koordinatorica: Marsela Jeličić Fijan
Odjel za djecu Knjižnice Medveščak se od početka 2014. godine nalazi na adresi Zvonimirova 17 i na e-mail adresi djecji.medvescak@kgz.hr, tel. 4550 566.
Odjel je smješten u zgradi "Gospodarske sloge" (tekst o povijesti zgrade), u prostoru knjižare Znanje "August Šenoa" koja je zatvorena 2011. godine i nalazi se na popisu preventivno zaštićenih nepokretnih kulturnih dobara Grada Zagreba.   
Koordinatorica: Marsela Jeličić Fijan
Odjel za mladež Knjižnice Medveščak se od početka 2014. godine nalazi na adresi Zvonimirova 17 i na e-mail adresi ipv.medvescak @ kgz.hr, tel. 4550 566.
Odjel je smješten u zgradi "Gospodarske sloge" (tekst o povijesti zgrade), u prostoru knjižare Znanje "August Šenoa" koja je zatvorena 2011. godine i nalazi se na popisu preventivno zaštićenih nepokretnih kulturnih dobara Grada Zagreba.
Naš "Idi pa vidi" namijenjen je druženju, čitanju, igranju, pisanju školskih radova, posuđivanju lektire i ostalih publikacija primjerenih tinejdžerima, besplatnom surfanju internetom i još mnogočemu, ali samo za članove između 13 i 20 godina.
 

Odjel za mlade "Idi pa vidi"                              Odjel za mlade "Idi pa vidi"


Želiš li biti član našeg kluba ljubitelja knjižnice, uređivati izloge, pomagati novim članovima, sudjelovati u programima za predškolce ...?
Javi nam se! ipv.medvescak @ kgz.hr

Čitaj na engleskom jeziku
2015.
 

2014.
 


2013.
 2012.
 


 
letak Odjela za mladez 1. dio
 
letak Odjela za mladez 2. dio
Na Odjelu za odrasle, na Trgu žrtava fašizma 7, nudimo knjižnične usluge odraslima, srednjoškolcima i umirovljenicima, posebice onima s područja Donjeg grada.

Odjel za odrasle Knjiznice MedvescakVeć na ulazu korisnika će dočekati stručno osoblje - informatori i pomoćni knjižničari, kao i dva kompjutora za pristup mrežnom katalogu. Knjige koje korisnik izabere, zadužit će i vratiti na pultu pomoćnih knjižničara, gdje se može upisati i obnoviti članstvo u Knjižnicama grada Zagreba.

Pristup jednom dijelu knjižnog fonda je slobodan, što znači da traženi naslov korisnik može samostalno pronaći na policama koje su dostupne članovima.
Na policama u slobodnim pristupu smještena je beletristika objavljena u zadnjih 10 godina (hrvatska književnost zadnjih 15 godina) raspoređena u književnosti pojedinih naroda. Ostala djela, raspoređena prema disciplinama i granama znanosti, nalaze se dijelom u spremištu (izdanja starija od 2003. godine), a dijelom u slobodnom pristupu. Knjige unutar jedne nacionalne književnosti ili jedne stručne skupine, na polici su poredane prema abecednom redu prezimena autora. Knjige iz spremišta donosi informator, a knjige i časopise iz čitaonice zaštićene građe, prema signaturama koje treba prepisati iz kataloga, pronaći će i zadužiti dežurni informator u čitaonici.

Signatura je oznaka koju imaju sve knjige u Knjižnici, a po kojoj su složene na policama. Kad tražite neku knjigu prepišite signaturu iz kataloga na papirić. Primjer kataložnog listića:

886.2-8 POLIĆ po

POLIĆ Kamov, Janko
Pobunjeni pjesnik / Janko Polić Kamov ; izabrao i
priredio Cvjetko Milanja ; crteži Svjetlan Junaković . -
Zagreb : Konzor, 1996. - 318 str. : ilustr. ; 20 cm. -
(Biblioteka Fibula)

ISBN 953-6317-40-0
886.2-8

Sav knjižni fond Knjižnice moguće je pretražiti u stručnom katalogu na listićima i u mrežnom katalogu u Knjižnici i na internetu.

Članovima Knjižnice dostupan je besplatan pristup internetu u trajanju od pola sata, uz mogućnost doplate od 2,5 kn za još pola sata. Dostupan je i bežični pristup internetu (WiFi).

Svi prolaznici mogu 24 sata na dan zadovoljiti svoje potrebe za različitim informacijama razgledavanjem naših s pažnjom uređenih, tematskih izloga. Popis izložbi Knjižnice Medveščak koje su gostovale u drugim knjižnicama i ustanovama u Hrvatskoj i inozemstvu dostupan je na servisu Google Mape (u dva dijela: prvi dio i drugi dio). Katalozi prethodnih izložbi dostupni su putem servisa ISSUU.