Odjel za odrasle
Na Odjelu za odrasle, na Trgu žrtava fašizma 7, nudimo knjižnične usluge odraslima, srednjoškolcima i umirovljenicima, posebice onima s područja Donjeg grada.

Odjel za odrasle Knjiznice MedvescakVeć na ulazu korisnika će dočekati stručno osoblje - informatori i pomoćni knjižničari, kao i dva kompjutora za pristup mrežnom katalogu. Knjige koje korisnik izabere, zadužit će i vratiti na pultu pomoćnih knjižničara, gdje se može upisati i obnoviti članstvo u Knjižnicama grada Zagreba.

Pristup jednom dijelu knjižnog fonda je slobodan, što znači da traženi naslov korisnik može samostalno pronaći na policama koje su dostupne članovima.
Na policama u slobodnim pristupu smještena je beletristika objavljena u zadnjih 10 godina (hrvatska književnost zadnjih 15 godina) raspoređena u književnosti pojedinih naroda. Ostala djela, raspoređena prema disciplinama i granama znanosti, nalaze se dijelom u spremištu (izdanja starija od 2003. godine), a dijelom u slobodnom pristupu. Knjige unutar jedne nacionalne književnosti ili jedne stručne skupine, na polici su poredane prema abecednom redu prezimena autora. Knjige iz spremišta donosi informator, a knjige i časopise iz čitaonice zaštićene građe, prema signaturama koje treba prepisati iz kataloga, pronaći će i zadužiti dežurni informator u čitaonici.

Signatura je oznaka koju imaju sve knjige u Knjižnici, a po kojoj su složene na policama. Kad tražite neku knjigu prepišite signaturu iz kataloga na papirić. Primjer kataložnog listića:

886.2-8 POLIĆ po

POLIĆ Kamov, Janko
Pobunjeni pjesnik / Janko Polić Kamov ; izabrao i
priredio Cvjetko Milanja ; crteži Svjetlan Junaković . -
Zagreb : Konzor, 1996. - 318 str. : ilustr. ; 20 cm. -
(Biblioteka Fibula)

ISBN 953-6317-40-0
886.2-8

Sav knjižni fond Knjižnice moguće je pretražiti u stručnom katalogu na listićima i u mrežnom katalogu u Knjižnici i na internetu.

Članovima Knjižnice dostupan je besplatan pristup internetu u trajanju od pola sata, uz mogućnost doplate od 2,5 kn za još pola sata. Dostupan je i bežični pristup internetu (WiFi).

Svi prolaznici mogu 24 sata na dan zadovoljiti svoje potrebe za različitim informacijama razgledavanjem naših s pažnjom uređenih, tematskih izloga. Popis izložbi Knjižnice Medveščak koje su gostovale u drugim knjižnicama i ustanovama u Hrvatskoj i inozemstvu dostupan je na servisu Google Mape (u dva dijela: prvi dio i drugi dio). Katalozi prethodnih izložbi dostupni su putem servisa ISSUU.