Novosti
 
 U Knjižnici S.S. Kranjčevića od 19. do 28. ožujka 2012. održat će se manifestacija „Priprema, pozor...Kazalište“. Nizom događanja Knjižnica se želi pridružiti obilježavanju nekoliko važnih datuma vezanih uz kazalište -  Svjetskom danu pripovjedanja i Međunarodnom danu kazališta za djecu i mlade (20.03), Svjetskom danu lutkarstva (21.03) te Svjetskom danu kazališta (27.03).
Cilj projekta  „Priprema, pozor... Kazalište“ je poticanje kreativnosti, scenskog govora i kazališne kulture kod mladih, upoznavanje djece i odraslih s različitim vrstama scenskog izražavanja, ali i sagledavanje uloge i značaja kazališta u odgoju i obrazovanju.
Uz radionice pripovjednog kazališta za odrasle Jadranke Bargh i lutkarske radionice za osnovnoškolce Natalie Murat Dean, održat će se Smotra amaterskih kazališnih grupa knjižnica, vrtića i osnovnih škola, središnji događaj manifestacije, na kojem će se 21. i 22. ožujka 2012. predstaviti kazališne grupe šest osnovnih škola (Žitnjak, Petra Preradovića, Dobriše Cesarića, Lovre pl. Matačića, Kašina, dr. Vinka Žganca) i dviju knjižnica (Knjižnica  Sesvete i Knjižnica Knežija). Okrugli stol „ Reci mi to lutkom“ 26. ožujka 2012. okupit će stručnjake koji se bave lutkom s razičitih aspekata.  Pedagoginja Marijana Županić Benić govorit će o ulozi lutke u odgoju, dječji psihoterapeut Zlatko Bastašić osvrnut će se na svoje veliko iskustvo u korištenju lutke u psihoterapiji, dok će Pero Jurčić govoriti o lutki iz prespektive glumca. Cijelo događanje zaokružit će dvije predstave: „Afrička bajka“, koju prema koncepciji Lawrencea Kiirua izvodi Siniša Ružić te „Baba Jaga“, predstava “Pripovjednog kazališta Jadranke Bargh“.
Manifestaciju prati i izložba lutaka ugledne i nagrađivane autorice Vesne Balabanić. Izložene su neke od njezinih najpoznatijih lutaka iz predstava Potjeh, Bajka o kraljevim trešnjama, Afrička bajka i Šuma Striborova.