Baština Hrvatske
Kulturna i prirodna baština Hrvatske
U Knjižnici S. S. Kranjčevića, uz potporu Gradskog ureda za kulturu, od 2008. do 2020. godine kontinuirano se provodio projekt "Kulturna i prirodna baština Hrvatske" kojim se predstavljala i promicala kulturna i prirodna raznolikost i bogatstvo hrvatske baštine. Cilj ovog projekta bio je približiti široj javnosti hrvatsku baštinu kako bi je bolje upoznali, prepoznali njen značaj i aktivnije se uključili u brigu za njeno očuvanje, a posebna se pažnja pridavala edukaciji mladih korisnika.
S namjerom da se posjetiteljima ponudi kvalitetan program, ostvarene su brojne suradnje s drugim ustanovama, (muzeji, instituti, sveučilišta, HAZU, Javne ustanove nacionalnih parkova i parkova prirode, HRT), društvima i udrugama, obrtnicima, turističkim zajednicama te stručnjacima za pojedina područja baštine.
U proteklih dvanaest godina programa realizirano je preko 150 raznovrsnih programskih akcija (predavanja, radionica, koncerata, izložbi i predstavljanja) kroz dva ciklusa godišnje - proljetnom i jesenskom ciklusu događanja.
U programu su, između ostalih, sudjelovali: Dunja Knebl, Nebojša Stijačić, Dario Marušić, Srećko Božičević, Dražen Perica, Ognjen Čaldarović, Daniel Miščin, Rene Bakalović, Lidija Dokuzović, Pavica Mlinarić, Jasna Held, Tihomir Marjanac, Margareta Peršić i brojni drugi.
Projekt je dobio pohvale predstavnika Ministarstva kulture, a 2018. godine predstavljen je knjižničarima srednjih škola i učeničkih domova na poziv Županijskog stručnog vijeća knjižničara srednjih škola i učeničkih domova I., II. i XXI. županije.
Dizajn plakata i pozivnica: Boris Greiner