Bibliocikliranje
Studentski projektni tim i knjižničarka Dječje knjižnice Marina Držića 2014. godine biciklima su obišli 8 knjižnica na relaciji Zagreb-Split, preko područja od posebne državne skrbi, i održali dinamične i interaktivne čitateljske radionice za djecu te sve snimili profesionalnom video opremom radi izrade dokumentarnog filma.

Atraktivne projektne aktivnosti za cilj su imale poticati čitanje i osnivanje čitateljskih klubova te mijenjati percepciju javnosti o knjižnicama i knjižničarima te ih predstaviti kao zanimljivu instituciju i struku.

Na projektu su surađivale narodne knjižnice iz Karlovca, Duge Rese, Slunja, Korenice, Gračaca, Knina, Sinja i Splita.

U 8 radionica sudjelovalo je 108 školaraca. Istraživanje provedeno u sklopu projekta pokazalo je da su čitateljske radionice ispunila dječja očekivanja i da su djeca zainteresirana za sudjelovanje u aktivnostima čitateljskih klubova.
 
Projekt je nastavljen i 2015. godine kada se bicikliralo Istrom. Tom prilikom posjećene su narodne knjižnice u Pazinu, Umagu i Poreču. Održane su 3 čitateljske radionice za otprilike 70-ak školaraca. Realizacija projekta i toga je puta snimana kako bi se izradili kraći promotivni spotovi koji će dodatno promicati čitanje, čitateljske klubove i knjižnice.
 
Projekt je uspješno realiziran zahvaljujući financijskoj potpori nositelja projekta (Filozofski fakultet u Zagrebu), suradnika (Knjižnice grada Zagreba i ostale spomenute narodne knjižnice) te raznih sponzora.
 
Dodatne informacije o projektu dostupne su na:
https://www.facebook.com/pages/Bibliocikliranje/218486755027785
bibliocikliranje.wix.com/zagreb