2021. godina


Stručni sastanak za unapređivanje odgojno-obrazovnog rada s djecom na dječjim odjelima narodnih knjižnica

"Interni četvrtak" ima zadatak kroz razmjenu iskustva i praktične radionice koje vode stručnjaci - upoznati bibliotekare dječjih odjela narodnih knjižnica s tehnikama i metodama rada iz područja likovno-scenske umjetnosti, kulture govorenja i pisanja, ekologije, etnologije, psihologije i pedagogije - ukratko, pomoći im u njihovom svakodnevnom odgojno-obrazovnom radu s djecom.
"Interni četvrtak" održava se na Odjelu za djecu i mladež Gradske knjižnice, Starčevićev trg 4, od 13 sati osim ako u terminu održavanja programa nije drugačije navedeno.
Sastanke osmišljava i organizira Natalija Dragoja, koordinatorica Odjela za djecu i mladež Gradske knjižnice.
 
                                        
VAŽNA OBAVIJEST
   
Zbog ograničenog broja sudionika u multimedijalnoj dvorani, molim sve zainteresirane da se prethodno prijave na e-poštu voditeljice Internog četvrtka natalija.dragoja@kgz.hr.
    
2021. godina
2.
prosinca 
Interni četvrtak – stručni sastanak knjižničara dječjih odjela Knjižnica grada Zagreba održat će se u četvrtak, 2. 12. 2021. u 13 sati na Odjelu za djecu i mladež Gradske knjižnice, Starčevićev trg 4, Zagreb.

Tema sastanka: ANOTACIJE ZA DJECU I MLADE 
Knjižničarske anotacije važne su za korisnike i knjižničare kao alat u pretraživanju i dobivanju informacija o knjizi. Prijelazom kataloga u online okruženje, knjižničarske anotacije postaju javno dostupne ne samo članovima knjižnice nego i svim zainteresiranim, neovisno o njihovoj pripadnosti lokalnoj zajednici kojoj je određena knjižnica na usluzi.
Na sastanku će djelatnice Odjela za djecu i mladež Gradske knjižnice održati predavanje o načinu pisanja anotacija za djecu i mlade, njihovim specifičnostima u odnosu na anotacije za odrasle korisnike te važnim elementima (vrsta djela, tema, ključne riječi, namjena…) koje anotacija za djecu i mlade treba sadržavati. 
Na sastanak su pozvane kolegice i kolege koji se žele uključiti u pisanje anotacija kao i oni koji već pišu s ciljem poboljšanja, ujednačavanja i bolje informativnosti anotacija za mlade korisnike.