2020. godina


Stručni sastanak za unapređivanje odgojno-obrazovnog rada s djecom na dječjim odjelima narodnih knjižnica

"Interni četvrtak" ima zadatak kroz razmjenu iskustva i praktične radionice koje vode stručnjaci - upoznati bibliotekare dječjih odjela narodnih knjižnica s tehnikama i metodama rada iz područja likovno-scenske umjetnosti, kulture govorenja i pisanja, ekologije, etnologije, psihologije i pedagogije - ukratko, pomoći im u njihovom svakodnevnom odgojno-obrazovnom radu s djecom.
"Interni četvrtak" održava se na Odjelu za djecu i mladež Gradske knjižnice, Starčevićev trg 4, od 13 sati osim ako u terminu održavanja programa nije drugačije navedeno.
Sastanke osmišljava i organizira Natalija Dragoja, koordinatorica Odjela za djecu i mladež Gradske knjižnice.
 
                                        
OBAVIJEST
   
Stručni sastanci neće se održavati do daljnjega zbog trenutne epidemiološke situacije. Sve informacije o ponovnom početku održavanja sastanaka objavit ćemo pravovremeno na ovim stranicama.  
    
2020. godina
20.
veljače 
"Interni četvrtak" – stručni sastanak knjižničara dječjih odjela Knjižnica grada Zagreba održat će se u četvrtak, 20.02.2020. u 13 sati u Odjelu za djecu i mladež Gradske knjižnice Samobor, Šmidhenova 36, Samobor.
 
Tema sastanka: Dramski odgoj  i scenska igra u Odjelu za djecu i mlade Gradske Knjižnice Samobor  -  primjeri  iz prakse

Odjel za djecu i mlade Gradske knjižnice Samobor u svom radu veliku pažnju pridaje dramskom odgoju. Dramski odgoj je vrlo važan jer kod djece razvija kreativnost, pomaže im  kod javnog nastupa, savladavanju treme; uči ih timskom radu, empatiji, toleranciji, izražavanju kritičkog mišljenja. Osim toga, gluma je i odlična motivacija za poticanje čitanja. 
Dramska grupa knjižnice, GKS Skečeri, djeluje već osam godina. Trenutno ima 13 polaznika, a radi se o djeci nižih i viših razreda iz pet različitih škola. Osim nastupa u prostorijama knjižnice i u gradu Samoboru, nastupaju i u gostima.

Na sastanku će se govoriti o dramskom odgoju u knjižnici, pokazat će se zanimljive dramske igre koje se koriste u radu s djecom, a dramska grupa GKS Skečeri izvest će predstavu ''Kaos prije premijere''.

Program će voditi Blaženka Mavrić Vadlja, knjižničarka i voditeljica Odjela za djecu i mlade Gradske knjižnice Samobor.

Nakon programa slijedi druženje i, prema želji, posjet Samoborskom fašniku.